Skapat av Anna Winér @anna_winer
Enkla bollar som smakar som morotskaka
Bollarna smakar precis som en riktgt krämig och saftig morotskaka. Men de är så mycket enklare och snabbare att baka. Principen är som chokladbollar! Mixa ihop alla ingredienser och rulla till bollar: klart!
Tips till morotskaksbollarna
Är degen för kladdig för att rulla bollar till direkt så ställ den i kylen en stund för att stelna och absorbera vätskan. Bollarna går även fint att frysa in!
Variera sötning och mängd efter vad du har heman och gillar. Testa med dadlar, rent steviapulver, björksocker eller kanske agavesirap?
Morotskaksbollar
Du behöver
- 70 g morötter
- 1,25 dl valnötter
- 0,25 dl glutenfritt havremjöl
- 0,5 msk kokosolja, gärna neutral
- 0,5 msk citronsaft
- 0,5 tsk kanel
- Sötning efter smak, ex 1 dadel, 1 krm stevia mm.
- Hackade valnötter att rulla i.
Så gör du
12 stycken
1. Riv eller mixa morötterna fint.
2. Mixa även valnötter till ett grovt mjöl.
3. Mixa alla ingredienser till en jämn massa.
4. Rulla degen till 12 stycken bollar i hackade valnötter.
5. Ställ i kylen för att stelna eller förvara i frysen.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>