Sök

Morotskaka som bollar som bakas utan ugn

Bollar som smakar som morotskaka är en riktig fullträff när man vill baka något snabbt, nyttigt och enkelt. De blir riktigt krämiga och påminner om chokladbollar i konsistensen. Perfekt att även baka med barnen.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Morotskaka som bollar utan ugn, av Anna Winér

Enkla bollar som smakar som morotskaka

Bollarna smakar precis som en riktgt krämig och saftig morotskaka. Men de är så mycket enklare och snabbare att baka. Principen är som chokladbollar! Mixa ihop alla ingredienser och rulla till bollar: klart!

Morotskaka som bollar utan ugn, av Anna Winér

Tips till morotskaksbollarna

Är degen för kladdig för att rulla bollar till direkt så ställ den i kylen en stund för att stelna och absorbera vätskan. Bollarna går även fint att frysa in!

Variera sötning och mängd efter vad du har heman och gillar. Testa med dadlar, rent steviapulver, björksocker eller kanske agavesirap?

Morotskaka som bollar utan ugn, av Anna Winér
Skriv ut

Morotskaksbollar

Du behöver

  • 70 g morötter
  • 1,25 dl valnötter
  • 0,25 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 msk kokosolja, gärna neutral
  • 0,5 msk citronsaft
  • 0,5 tsk kanel
  • Sötning efter smak, ex 1 dadel, 1 krm stevia mm.
  • Hackade valnötter att rulla i.

Så gör du

12 stycken

1. Riv eller mixa morötterna fint.

2. Mixa även valnötter till ett grovt mjöl.

3. Mixa alla ingredienser till en jämn massa.

4. Rulla degen till 12 stycken bollar i hackade valnötter.

5. Ställ i kylen för att stelna eller förvara i frysen.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook