Sök

Grottor som smakar som morotskaka

De här grottorna smakar precis som en riktigt saftig morotskaka med citronfyllning. Men de är så mycket enklare att baka! Du behöver ingen ugn och de är klara på mindre än 30 minuter!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Grottor som smakar som morotskaka, av Anna Winér

Morotskaka som ”no bake” grottor

Receptet är riktigt enkelt: du mixar ihop alla ingredienser till morotskakan, trycker ut den i formar eller rullar till bollar med en grop i mitten. Medan de stelnar i kylen blandar du ihop citronfyllningen och häller sedan i grottorna. De kan sedan behöva en stund i kylen för att citronfyllningen ska vara helt fast.

Grottor som smakar som morotskaka, av Anna Winér

Tips till morotskakasgrottorna

  • Variera sötman i kakorna  efter smak och vad du har hemma. Testa med exempelvis dadlar, björksocker, rent steviapulver eller agavesirap. 
  • Kakorna går fint att frysa in och bör annars förvaras kallt, annars blir de lätt kladdiga. 
  • Känns smeten för lös kan du alltid tillsätta lite mer kokosolja som sedan gör dem fastare när de fått stå i kylen en stund.
Grottor som smakar som morotskaka, av Anna Winér
Skriv ut

Morotskaksgrottor

Du behöver

  • Morotskaka:
  • 70 g morötter
  • 1,25 dl valnötter
  • 0,25 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 msk kokosolja, gärna neutral
  • 0,5 msk citronsaft
  • 0,5 tsk kanel
  • Sötning efter smak, ex 1 dadel, 1 krm stevia mm.
  • Citronfyllning:
  • 0,25 dl citronsaft
  • 0,25 dl valfri mjölk eller grädde
  • 0,5 krm agar agar

Så gör du

12 stycken

Morotskaka: 

1. Riv eller mixa morötterna fint.

2. Mixa även valnötter till ett grovt mjöl.

3. Mixa alla ingredienser till en jämn massa.

4. Tryck ut degen i 12 små formar, eller som bollar, med en grop i mitten. Ställ i kylen för att stelna.

Citronfyllning: 

5. Blanda citronsaft med mjölk och agar agar och låt stå några minuter. Koka sedan upp under omrörning.

6. Låt fyllningen svalna lite innan du häller en klick i varje kaka. Låt stelna i kylen. Garnera med rivet citronskal.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook