Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Morotskaksgrottor
Du behöver
- Morotskaka:
- 70 g rivna morötter
- 1,25 dl valnötter, mixade till mjöl
- ca. 05 dl glutenfritt havremjöl
- 0,5 msk neutral kokosolja, smält
- 0,5 msk citronsaft
- 0,5 tsk kanel
- 1 msk fibersirap
- Fyllning:
- 1 msk neutral kokosolja, smält
- 3 msk silkestofu
- Steviadroppar
- Citronzest och saft
Så gör du
12 SMÅ
1. Mixa valnötterna till ett grovt mjöl. Tillsätt sedan övriga ingredienser till morotskakan och mixa, är smeten lös och ej formbar så tillsätt mer havremjöl. Tryck ut i formar och ställ kallt.
2. Mixa ingredienserna till fyllningen slätt och smaka av med stevia och citron.
3. Klicka fyllningen i kakorna och låt selan i kylen minst 2 timmar.
Tips! Tofun går att ersätta med kokosgrädde eller cashewnötter som du mixat slätt med lite vatten. Blir det fyllning över så spara det till senare tillfälle!
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>