Grottor som smakar morotskaka -bakade utan ugn

"No bake" morotskaka som grottor fyllda med sötsyrliga citronkräm. Så enkelt och helt underbart gott! Receptet är glutenfritt, veganskt och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

morotskaks-grottor-anna-winer-2-jpg.jpg

Morotskaksgrottor

Du behöver

  • Morotskaka:
  • 70 g rivna morötter
  • 1,25 dl valnötter, mixade till mjöl
  • ca. 05 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 msk neutral kokosolja, smält
  • 0,5 msk citronsaft
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 msk fibersirap
  • Fyllning:
  • 1 msk neutral kokosolja, smält
  • 3 msk silkestofu
  • Steviadroppar
  • Citronzest och saft

Så gör du

12 SMÅ
1. Mixa valnötterna till ett grovt mjöl. Tillsätt sedan övriga ingredienser till morotskakan och mixa, är smeten lös och ej formbar så tillsätt mer havremjöl. Tryck ut i formar och ställ kallt.
2. Mixa ingredienserna till fyllningen slätt och smaka av med stevia och citron.
3. Klicka fyllningen i kakorna och låt selan i kylen minst 2 timmar.

Tips! Tofun går att ersätta med kokosgrädde eller cashewnötter som du mixat slätt med lite vatten. Blir det fyllning över så spara det till senare tillfälle! 

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

morotskaks-grottor-anna-winer-6-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Goda majssnacks & smart påshack

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x