Skapat av Anna Winér @anna_winer
Allergianpassade och nyttigare Mozartgodis
Den här versionen på Mozartkulor innehåller inget socker och de är glutenfria, mjölkfria (veganska) och väldigt enkla att baka på rena råvaror.
Mozartrutor
Du behöver
- Choklad:
- 1 dl naturell kokosolja eller kakaosmör
- 1,5 msk fibersirap
- 0,5 dl kakao
- Nougat:
- 100 g hasselnötssmör
- 60 g choklad från receptet ovan
- Mandelmassa:
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk fibersirap
- 2 tsk naturell kokosolja
Så gör du
16 stycken
Choklad:
1. Smält samman alla ingredienserna på svag värme.
Nougat:
2. Mixa hasselnötssmör med 60 g av den smält chokladen. Låt svalna till bredbar konsistens.
Mandelmassa:
3. Mixa samman alla ingredienser till en slät deg.
Montering:
4. Tryck ut mandelmassan i en form. Bred nougaten ovanpå och häll choklad överst. Låt stelna och skär sedan i lagom rutor.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>