Sök

Enkla och nyttigare Mozartrutor

Mozartkulor är himla smarrigt och här har jag gjort ett nyttigare och enklare recept på godiset! Genom att varva lagren i en form till Mozartrutor istället spar du mycket tid!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Enkla och nyttigare Mozartrutor, av Anna Winér

Allergianpassade och nyttigare Mozartgodis

Den här versionen på Mozartkulor innehåller inget socker och de är glutenfria, mjölkfria (veganska) och väldigt enkla att baka på rena råvaror.

Enkla och nyttigare Mozartrutor, av Anna Winér
Skriv ut

Mozartrutor

Du behöver

  • Choklad:
  • 1 dl naturell kokosolja eller kakaosmör
  • 1,5 msk fibersirap
  • 0,5 dl kakao
  • Nougat:
  • 100 g hasselnötssmör
  • 60 g choklad från receptet ovan
  • Mandelmassa:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fibersirap
  • 2 tsk naturell kokosolja

Så gör du

16 stycken

Choklad: 

1. Smält samman alla ingredienserna på svag värme.

Nougat: 

2. Mixa hasselnötssmör med 60 g av den smält chokladen. Låt svalna till bredbar konsistens.

Mandelmassa: 

3. Mixa samman alla ingredienser till en slät deg. 

Montering:

4. Tryck ut mandelmassan i en form. Bred nougaten ovanpå och häll choklad överst. Låt stelna och skär sedan i lagom rutor.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook