Enkla och nyttigare Mozartrutor

Mozartkulor är himla smarrigt och här har jag gjort ett nyttigare och enklare recept på godiset! Genom att varva lagren i en form till Mozartrutor istället spar du mycket tid!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

enkla-och-nyttigare-mozartrutor-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Allergianpassade och nyttigare Mozartgodis

Den här versionen på Mozartkulor innehåller inget socker och de är glutenfria, mjölkfria (veganska) och väldigt enkla att baka på rena råvaror.

enkla-och-nyttigare-mozartrutor-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Mozartrutor

Du behöver

  • Choklad:
  • 1 dl naturell kokosolja eller kakaosmör
  • 1,5 msk fibersirap
  • 0,5 dl kakao
  • Nougat:
  • 100 g hasselnötssmör
  • 60 g choklad från receptet ovan
  • Mandelmassa:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fibersirap
  • 2 tsk naturell kokosolja

Så gör du

16 stycken

Choklad: 

1. Smält samman alla ingredienserna på svag värme.

Nougat: 

2. Mixa hasselnötssmör med 60 g av den smält chokladen. Låt svalna till bredbar konsistens.

Mandelmassa: 

3. Mixa samman alla ingredienser till en slät deg. 

Montering:

4. Tryck ut mandelmassan i en form. Bred nougaten ovanpå och häll choklad överst. Låt stelna och skär sedan i lagom rutor.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pirattårta av 2 kladdkakor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x