Snabba och enkla muffins bakade i apelsinskal

Är muffinsformarna slut? Eller vill du servera muffinsen extra festligt? Mitt heta tips är att baka muffinsens i apelsinskal! Muffinsen får god smak och blir extra saftiga. Med färdig muffinsmix och frosting, som dessutom är glutenfri, går det snabbt!!
artikel-02-jpg.jpg

Muffins i apelsinskal 

Ofta slänger vi alla fruktskal. Men nu har jag hittat ett sätt att ta till vara på apelsinskalen här hemma. Jag sparar dem och bakar muffins i dem. Det ger riktigt god smak och muffinsen blir extra saftiga.
 
Jag testade färdig mix för muffinsen och även färdig mix för frosting. Jag har nog aldrig bakat muffins som blir så fina så snabbt!

Att det dessutom finns glutenfri mix gör att till och med min mamma som är glutenintolerant, också kan njuta av fikan.

k9a8589-jpg.jpg

Vad du behöver till muffinsen

Mixen till muffinsen och frostingen gör det enkelt och snabbt. Jag behövde bara tillsätta ägg, smör och vatten, sen var det klart att grädda och dekorera. Men självklart fungerar det med vanlig muffinssmet och hemgjord frosting också.

Jag använde även en smart sprits och färdiga dekorationer för att göra muffinsen lite extra fina med enkla medel.

Kakmixen till muffinsen hittar du här >>
Här har Panduro frosting >>
Smart sprits till frostingen >>

 

1. Baka muffinsen i apelsinskalen

Jag följde bara anvisningarna på påsen för kakmixen. Alltså tillsatte ägg och smör. Sen bakade jag muffinsen i mina sparade apelsinskal. Jag strödde även på lite nötter för att ge lite nötigare crunch till muffinsen.

 

2. Vispa frosting på ett kick

Medan muffinsen var i ugnen vispade jag ihop frostingen. På förpackningen står exakt hur man ska göra så det gick riktigt enkelt och snabbt. Man kan välja om man vill färga lite av glasyren med livsmedelsfärg, men jag behöll min helt vit den här gången.

3. Dekorera muffinsen med frosting och strössel

Jag lät muffinsen svalna innan jag spritsade på frostingen och dekorerade med lite strössel. Då muffinsen är bakade i apelsinskalen behövs inte mer än så för att man ska få riktigt goda och saftiga muffins. Skalen ger muffinsen en svag smak av apelsin som jag verkligen gillar!

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

————

Tycker du att de här apelsinmuffinsen verkar goda? Tipsa gärna dina vänner! Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

 

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

27 hacks i tvättstugan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x