Ruskigt snabb muggkaka av våffelsmet

Håll med om att frasiga guldgula våfflor är bland det bästa som finns. Men har du inte tid att grädda våfflor kan du alltid fuska med en muggkaka av våffelsmet.

Det här receptet är för dig som vill ha en snabbversion av vår klassiska våffla.

muggva-ffla-3-jpg.jpg

Den här snabba våffelkakan bör alltså inte att jämföra med frasiga våfflor på hemgjord smet, men är en enkel ersättning när våffelsuget är stort och det inte finns tid att ställa sig med decilitermått, en massa ingredienser och våffeljärn. Förvänta dig alltså inte en frasvåffla utan en våffelsmakande kaka där de klassiska tillbehören sylt och grädde kompletterar fint. 

muggva-ffla-2-jpg.jpg

Komplicerade chokladtårtor och sju sorters kakor i all ära, men ibland vill man bara att det är enkelt och går snabbt. Det är vid sådana tillfällen jag tänker att min sida skulle heta Fuska Själv istället för Fixa Själv. Jag älskar nämligen när jag kommer på genvägar och snabbspolningar av recept och pyssel. Känner du som jag, tycker jag att du ska testa mina andra mikrorecept, alla klara på 1 minut eller mindre i mikron

1. Knäckig kanelbulle
2. Kletig Nutellakladdkaka 
3. Ljuvlig kladdcookie

 

 

muggva-ffla-1-jpg.jpg

Muggvåffla

Du behöver:

 • 3/4 dl våffelmix
 • 3/4 dl vatten
 • 2 msk smör
 • TILLBEHÖR
 • sylt och grädde

Så gör du:

1 MUGGVÅFFLA

 1. Smält smöret
 2. Häll i våffelmixen, vattnet och det smälta smöret i en mugg
 3. Rör om ordentligt.
 4. Kör muggvåfflan oövertäckt i mikron på full styrka 50-60 sekunder. Högsta styrkan på min mikro är 1200 watt. Du kan behöva justera tiden något om din mikro är annorlunda. Kom ihåg att den fortsätter att bakas en liten stund efter att du tar ut den ur mikron. Om den behöver mer tid i mikron så kör 5-sekundersintervaller för att undvika övervakning.
 5. Servera med sylt och vispad grädde
 6. Avnjutes omedelbums, annars riskerar den att bli hård och tråkig
muggva-ffla-5-jpg.jpg

——————————————————-
Tycker du att den här muggvåfflan på en minut verkar smart? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Äntligen kan du äta glass till frukost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x