Sök

No bake blåbärscheesecake som är vegansk och glutenfri

Krispig och söt botten, krämig vanilj cheesecake och blåbär på toppen! Enkel att baka och du behöver ingen ugn. Passar perfekt till kalas då den är glutenfri, växtbaserad och utan vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

No bake vegansk blåbärscheesecake utan gluten, av Anna Winér

Servera cheesecaken rumstempererad

Vill du att cheesecake ska stelna fort kan du ställa den i frysen några timmar. Då är den enklare att få ur formarna också. Men servera den helt tinad och gärna lite rumstempererad. Då blir den som krämigast!

No bake vegansk blåbärscheesecake utan gluten, av Anna Winér
Skriv ut

No bake blåbärscheesecake

Du behöver

  • Botten:
  • 2 dl glutenfria havregryn och mixade nötter
  • 1 msk fibersirap, eller 2 skalade dadlar
  • 2 msk kokosolja, smält
  • Fyllning:
  • 2,25 dl cashewnötter, blötlagda
  • 0,5 krm rent stevia pulver, eller valfri sötning
  • 0,25 dl kokosolja, smält
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,25-0,5 dl vegetabilisk mjölk, grädde eller vatten
  • 1 nypa salt
  • blåbär

Så gör du

Botten:

1. Mixa alla ingredienserna till bottnen och tryck ut i 6-8 stycken små formar av silikon.

2. Ställ kallt för att stelna.

Fyllning: 

3. Mixa samman ingredienserna till fyllning, utom blåbären, och häll i formarna. Tryck i blåbär och ställ kallt tills de stelnat.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook