No bake blåbärscheesecake som är vegansk och glutenfri

Krispig och söt botten, krämig vanilj cheesecake och blåbär på toppen! Enkel att baka och du behöver ingen ugn. Passar perfekt till kalas då den är glutenfri, växtbaserad och utan vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

no-bake-vegansk-blabarscheesecake-utan-gluten-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Servera cheesecaken rumstempererad

Vill du att cheesecake ska stelna fort kan du ställa den i frysen några timmar. Då är den enklare att få ur formarna också. Men servera den helt tinad och gärna lite rumstempererad. Då blir den som krämigast!

no-bake-vegansk-blabarscheesecake-utan-gluten-av-anna-winer-04-jpg.jpg

No bake blåbärscheesecake

Du behöver

  • Botten:
  • 2 dl glutenfria havregryn och mixade nötter
  • 1 msk fibersirap, eller 2 skalade dadlar
  • 2 msk kokosolja, smält
  • Fyllning:
  • 2,25 dl cashewnötter, blötlagda
  • 0,5 krm rent stevia pulver, eller valfri sötning
  • 0,25 dl kokosolja, smält
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,25-0,5 dl vegetabilisk mjölk, grädde eller vatten
  • 1 nypa salt
  • blåbär

Så gör du

Botten:

1. Mixa alla ingredienserna till bottnen och tryck ut i 6-8 stycken små formar av silikon.

2. Ställ kallt för att stelna.

Fyllning: 

3. Mixa samman ingredienserna till fyllning, utom blåbären, och häll i formarna. Tryck i blåbär och ställ kallt tills de stelnat.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Tigertårtan som går snabbt och enkelt att göra

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x