Skapat av Anna Winér @anna_winer
Servera cheesecaken rumstempererad
Vill du att cheesecake ska stelna fort kan du ställa den i frysen några timmar. Då är den enklare att få ur formarna också. Men servera den helt tinad och gärna lite rumstempererad. Då blir den som krämigast!
No bake blåbärscheesecake
Du behöver
- Botten:
- 2 dl glutenfria havregryn och mixade nötter
- 1 msk fibersirap, eller 2 skalade dadlar
- 2 msk kokosolja, smält
- Fyllning:
- 2,25 dl cashewnötter, blötlagda
- 0,5 krm rent stevia pulver, eller valfri sötning
- 0,25 dl kokosolja, smält
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 0,25-0,5 dl vegetabilisk mjölk, grädde eller vatten
- 1 nypa salt
- blåbär
Så gör du
Botten:
1. Mixa alla ingredienserna till bottnen och tryck ut i 6-8 stycken små formar av silikon.
2. Ställ kallt för att stelna.
Fyllning:
3. Mixa samman ingredienserna till fyllning, utom blåbären, och häll i formarna. Tryck i blåbär och ställ kallt tills de stelnat.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>