Skapat av Anna Winér @anna_winer
Enkel chokladbollsrulltårta utan ugn
Chokladbollsrulltårtan är en ”no bake” bakelse som du bakar utan ugn vilket gör det hela himla enkelt och snabbt.
Vegansk och glutenfri chokladbollsrulltårta utan vitt socker
Chokladbollsrulltårtan innehåller inga animaliska produkter, gluten eller vitt socker vilket gör den väl anpassad tillse flesta allergier och kosthållningar.
Naturliga råvaror gör chokladbollsrulltårtan god för alla
Att baka med bönor blir mer och mer poppis då det är enkelt, hälsosamt och billigt! I den här chokladbollsrulltårtan har jag använt vita kokta bönor på tetra till ”bolldegen”. Det gör rulltårtan saftig och krämig i konsistensen. Bönorna har inte någon egen framträdande smak så behöver du oroa dig för att rulltårtan ska smaka ”bönor”.
Chokladbollsrulltårta
Du behöver
- Bolldeg:
- 1 dl kokta bönor
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 3 mosade dadlar
- 1 msk kokosolja
- 1 msk kakao
- 1 msk vatten
- Fyllning:
- 2 avokado
- 3 mosade dadlar
- 1 msk kakao
- Kokos till garnering
Så gör du
8 skivor
Bolldeg:
1. Mixa ingredienser till bolldegen till en jämn deg.
2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
Fyllning och montering:
3. Mixa alla ingredienser till fyllningen.
4. Ta loss bakplåtspapperet från bolldegen, bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle. Rulla i kokos och skär upp i bitar.