Skapat av Anna Winér @anna_winer
Nyttigare chokladdipp perfekt till mellanmål
Chokladdippen är mättande och passar perfekt att dippa goda frukter och bär i! Ringla även lite jordnötssmör ovanpå chokladhummusen innan du serverar så blir det oslagbart! Vid allergi kan jordnötssmöret uteslutas eller bytas mot valfritt nötsmör.
Ekologiska ingredienser till chokladhummusen
Alla ingredienser till hummusen finns som ekologiska. Så varför inte göra något gott både för dig, miljön och framtiden?
Chokladdippen är vegansk, glutenfri och utan vitt socker
Chokladhummusen är gjord på endast vegetabiliska råvaror och innehåller varken gluten eller vitt socker. Sötman kommer istället från dadlar. Men, gillar man inte dadlar kan man byta mot valfri sötning.
Nyttigare chokladdipp -Chokladhummus
Du behöver
- 2 dl kokta kikärtor
- 2 msk kakao
- 2 msk jordnötssmör
- 3 mosade dadlar eller valfri sötning
- ev. vegetabilisk mjölk eller vatten
Så gör du
1. Mixa alla ingredienser till en slät kräm. Tillsätt eventuellt mjölk eller vatten om du önskar en lösare konsistens.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>