Sök

Chokladhummus: den nyttigare chokladdippen

Den här krämiga chokladdippen är gjord på kikärtor! Precis som en hummus, därav namnet ”chokladhummus”. Förutom kakao är chokladdippen smaksatt med jordnötssmör som jag även ringlade ovanpå.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Chokladhummus -den nyttigare chokladdippen, av Anna Winér

Nyttigare chokladdipp perfekt till mellanmål

Chokladdippen är mättande och passar perfekt att dippa goda frukter och bär i! Ringla även lite jordnötssmör ovanpå chokladhummusen innan du serverar så blir det oslagbart! Vid allergi kan jordnötssmöret uteslutas eller bytas mot valfritt nötsmör.

Chokladhummus -den nyttigare chokladdippen, av Anna Winér

Ekologiska ingredienser till chokladhummusen

Alla ingredienser till hummusen finns som ekologiska. Så varför inte göra något gott både för dig, miljön och framtiden?

Chokladhummus: den nyttigare chokladdippen, av Anna Winér

Chokladdippen är vegansk, glutenfri och utan vitt socker

Chokladhummusen är gjord på endast vegetabiliska råvaror och innehåller varken gluten eller vitt socker. Sötman kommer istället från dadlar. Men, gillar man inte dadlar kan man byta mot valfri sötning. 

Chokladhummus -den nyttigare chokladdippen, av Anna Winér
Skriv ut

Nyttigare chokladdipp -Chokladhummus

Du behöver

  • 2 dl kokta kikärtor
  • 2 msk kakao
  • 2 msk jordnötssmör
  • 3 mosade dadlar eller valfri sötning
  • ev. vegetabilisk mjölk eller vatten

Så gör du

1. Mixa alla ingredienser till en slät kräm. Tillsätt eventuellt mjölk eller vatten om du önskar en lösare konsistens.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook