Magiska Oboy-bullar på bara 20 minuter

Tänk dig frasiga, smöriga, chokladstinna och kletiga bullar med bara 5 ingredienser som du fixar på runt 20 minuter. Yes, nu är det möjligt. De här snabba O’boy-bullarna kan ALLA baka.

I samarbete med O´boy

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg och i år har jag uppgraderat den vanliga kanelbullen till en snabbfixad variant med O’boy- och smörfyllning. Man måste ju våga tänka lite utanför boxen. Kombinationen krämig O’boy-fyllning och frasig, lite salt smördeg är underbar. Och det bästa av allt: de går på ett kick att slänga ihop.

 

Som chokladcroissanter, fast med godare chokladsmak. Knut, 7 år

oboybullar-2-jpg.jpg

BAKA BULLAR- DRÖM ELLER MARDRÖM?
Det är just det. Det här receptet grundar sig i en skräckupplevelse från Kanelbullens dag förra året. Barnen önskade att vi skulle baka bullar tillsammans, och så blev det. Men innan vi ens hade kommit till jäsningen hade Elmer och Knut tröttnat och där stod jag och knådade och svettades så att mjölet dammade i tre timmar till. 

Det där tänker jag inte göra om i år. Men baka ska vi göra. Tillsammans såklart. Men den här gången går vi efter minsta möjliga motståndets lag och bakar bullar på smördeg. Och tio minuters fixande ska väl mina ungar klara.   

oboybullar-9-jpg.jpg

BAKA MED O’BOY
Förresten, har du testat att baka med O’boy? Hos oss gör vi det sedan länge. Förutom att både jag och barnen tycker att chokladsmaken blir mildare och rundare än med kakao, så ersätter O’boy inte mindre än tre ingredienser: kakao, socker och vaniljpulver. Perfekt för oss som vill göra livet enkelt för oss.

oboybullar-7-jpg.jpg

SEX SMARTA OBOY-RECEPT
Under hösten och våren kommer jag att ta fram sex smarta recept med O’boy, varav det här är först ut. Det var jag som kontaktade O’boy och undrade varför de inte själva lyfter produktens utmärkta egenskaper för bakning. Och så började jag berätta om alla mina goda O’boy-bakverk. Förmodligen med en sådan entusiasm att de inte kunde tacka nej :-). Jag hoppas att jag med mina recept kan inspirera er till god, och framförallt enkel, bakning. 

oboybullar-5-jpg.jpg

Supersnabba O’boy-bullar

Du behöver:

 • 2 st stora smördegsplattor
 • 100 gram rumsvarmt smör
 • 2,5 dl O’boy-pulver
 • 1 ägg
 • 1 dl pärlsocker

Så gör du:

12- 16 bullar (beroende på storlek)

 1. Värm ugnen till 200°.
 2. Blanda ihop smör och O’boy. Från början kan det kännas som att O’boyen inte går in i smöret, men ha tålamod. Det kommer att bli jättebra.
 3. Bred O’boy-smöret över en smördegsplatta. Lägg den andra smördegen över.
 4. Skär ut remsor. Snurra remsorna och forma till en lång ”spiral” Nyp gärna ihop ändarna lite så håller snurrorna formen bättre när de gräddas.
 5. Snurra ihop spiralerna till snurror. Det är inte så viktigt hur det görs, men tryck fast ändarna under bullarna så att de inte går upp under gräddningen.
 6. Pensla snurrorna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
 7. Baka mitt i ugnen i ca 10-12 min, tills de blir gyllene och genomgräddade. Passa så att O’boy-fyllningen inte bränns.

Makalöst enkelt och ljuvligt gott!

SMAK OCH FÖRVARING
”De smakar lite som chokladcroissanter, men med godare chokladsmak” var Knuts kommentar när han provsmakade de fortfarande varma bullarna. Som andra bakverk gjorda på smördeg smakar de här bullarna allra godast nybakade. Vi fick några över som vi förvarade i en påse i kylen och värmde upp i mikron dagen efter. Även det jättegott.

oboybullar-1-jpg.jpg

Idé och genomförande: Vivi Wallin – @Fixasjalv
Filmning och redigering: Tomas Svensson- @Toomuchsvensson
Fotografi: Anna Winér – @Anna_winer

——————————————————-
Tipsa gärna dina vänner om de här supersnabba O’boy-bullarna. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Underbart fluffig Pollydipp till frukter och bär

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x