Pepparkakssandwich

Pepparkakssandwich som är naturligt glutenfria, veganska och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

Detta behöver du

  • Pepparkaksdeg:
  • 0,75 dl mandelmjöl 
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • ca. 1-2 msk pepparkakskrydda
  • 2 msk fibersirap
  • 1.5 msk neutral kokosolja, mjuk 
  • ca. 0,5-1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 100 g cashewnötter, blötlagda
  • 0,5 dl vatten, ljummet
  • 2 msk neutral kokosolja, smält
  • Steviadroppar med vaniljsmak, eller valfri sötning

Så gör du

  1. Pepparkaksdeg:
  2. Mixa alla ingredienser till en deg. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut kakor. Nagga dem. 
  3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter.
  4. Fyllning:
  5. Mixa samman ingredienserna till fyllningen slätt. 
  6. Fyll en spritspåse med fyllningen och lägg ihop pepparkakorna två och två med fyllning mellan. 
  7. Lägg sandwicharna i kylen över natten så kexen blir mjuka och fyllningen stelnar ordentligt.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Banankaka med kanel

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x