Piffa ryggsäcken till skolstarten

Inlägget är reklam för Panduro och innehåller annonslänkar

Jag minns fortfarande när jag och mamma förberedde oss inför skolstarten. Hur jag som sjuåring valde bänkpapper med omsorg och att vi laddade upp med nya byxor utan sommarhål på knäna. Jag minns att det var en väldigt härlig känsla att förbereda oss tillsammans. Ett bra sätt att ge barnen den där pirriga skolstartskänslan, och samtidigt umgås, är att låta dem pimpa sina egna ryggsäckar. 

 

ma-la-ryggsa-ck-c-jpg.jpg

Det kan såklart göras på tusentals sätt med färger, pennor, lim, prylar och tryck, men idag vill vi tipsa om en personlig ryggsäck med körsbär.

Att det blev just körsbär beror på att det är en väldigt härligt och visuell symbol som är enkel att få till. Både jag och barnen älskar dessutom 3d-effekten som uppstår med körsbären. Men det behöver ju inte vara körsbär. Använd de prylar som ni gillar. Varför inte testa med små legogubbar eller pärlplattor?

ma-la-ryggsa-ck-d-jpg.jpg

OM LIMPISTOLER
Om du tycker om att skapa och vara kreativ är limpistol ett måste. Jag älskar min limpistol! Det heta limmet kan fästa allt från papper och metall till trä och tyg och sitter som sten. Det är dock viktigt att limpistoler används på rätt sätt eftersom de vid felaktig användning kan både orsaka brännskador och ge upphov till eld. Alltså: låt barnen klippa, spraya, måla, men sköt själv limpistolen. Och rör aldrig limmet innan det har svalnat.

Den här mini- limpistolen är den bästa jag har haft. Jag tyckte först att den verkade lite väl liten, men den är verkligen smidig och effektiv. 

ma-la-ryggsa-ck-f-jpg.jpg

Vi har inte bara designat ryggsäckar, vi har också tryckt tröjor till skolstarten. Kolla in den här rolig tröjan med hemligt budskap

ma-la-ryggsa-ck-a-jpg.jpg

PIFFA DIN RYGGSÄCK- STEG FÖR STEG

1

De här glitterbokstäverna i skum (som för övrigt är jättebra när man ska göra egna grattiskort) fick utgöra mallarna för trycket. 

ma-la-ryggsa-ck-1-jpg.jpg
2

Eftersom vi utgick från en väska i polyester, så använde vi en permanent spray som täcker bra och funkar på det mesta. Har du en tygväska, som kan behöva tvättas, rekommenderar jag att du använder textilfärg istället. 

ma-la-ryggsa-ck-2-jpg.jpg
3

Klistra på bokstäverna på ryggsäcken. Spraya på bokstäverna och låt torka i cirka 30 minuter. När färgen är torr plockar du bort bokstäverna. Voila, trycket är klart. (Barnen ville ha trycket lite rufft. Vill du ha en jämnare kant kan du med fördel klippa ut en rektangel i ett papper, stor nog att täcka bokstäverna. Håll pappret över bokstäverna när du sprayar så får du en jämn ram runt).

ma-la-ryggsa-ck-3-jpg.jpg
4

Dags att pimpa ryggsäcken. Vill du som vi ha ”körsbär” på väskan behöver du röda pompoms och gröna piprensare. Klipp piprensarna till lagom stolek och vik på mitten för att få den karaktäristiska körsbärspinnen. Använd limpistol och sätt fast pinnen (läs min text om limpistoler ovan).

ma-la-ryggsa-ck-4-jpg.jpg
5

Dutta sedan lite lim med limpistolen på pompomen (körsbären) och sätt fast dem.

ma-la-ryggsa-ck-5-jpg.jpg
6

Vi tyckte att det var kul att variera glittriga körsbär med matta körsbär, men det är såklart en smaksak.

ma-la-ryggsa-ck-6-jpg.jpg
7

Grön hobbyfilt passar bra till blad. Klipp ut i önskad storlek och fäst med limpistol på körsbärspinnen. 

ma-la-ryggsa-ck-e-jpg.jpg
8

Tjoho- dags att ge bort den till kompisen Ida så att hon är redo att börja skolan. 

ma-la-ryggsa-ck-7-jpg.jpg

Använda produkter

Den här mini- limpistolen

Grön Hobbyfilt

Piprensare

Pompom

Andra användbara produkter

Ryggsäck och tillbehör

Känner du någon som skulle uppskatta en piffar ryggsäck? Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela artikeln. 

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Måla roliga teckningar med fidget spinners

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x