Sök

Glutenfria & vegansk pizzabullar utan jäst

Dessa pizzabullarna går riktigt snabbt att baka och passar dem flesta! De är glutenfria äggfria, mjölkfria, veganska..osv. Perfekt picknickmat för hela familjen!

Glutenfria, snabba och veganska pizzabullar, av Anna Winér

Tips till pizzabullarna

Degen kommer vara kladdig, använd därför bakplåtspapper när du kavlar ut den! Jag lovar att det är värt att kladda lite. De blir riktigt saftiga och goda.

Glutenfria, snabba och veganska pizzabullar, av Anna Winér
Skriv ut

Pizzabullar

Du behöver

  • 
Bulldeg:
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten eller vegetabilisk mjölk
  • 1 nypa salt
  • Tomatsås:
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 nypa salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Exempel på topping:
  • riven vegansk ost
  • strimlad rökt tofu

Så gör du

10 bullar

Bulldeg:

1. Blanda samman alla ingredienser till degen väl och låt svälla i 5-10 minuter.

Tomatsås:

2. Mixa samman samtliga ingredienser. Tips! Det som blir över av såsen kan du frysa in och använda senare.

Montering:

3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Bred på ett tunt lager tomatsås och strö över valfri topping. 

4. Rulla ihop degen och skär upp den i ca 10 bitar. Lägg i formar och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Glutenfria, snabba och veganska pizzabullar, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook