Spela Pokémon- i memoryform

GRATIS POKÉMON-MEMORY. Ni behöver faktiskt inte vara uppkopplade för att fånga Pokémons. Överraska barnen och fixa ett Pokémon-memory. Spelkort finns att skriva ut gratis i artikeln.
pokemon-memory-1-jpg.jpg

Går ditt liv, som mitt, ut på att fånga Pokémons i tid och otid? Då har jag en liten present till dig: ett Pokémon-memory. Byt ut iPhonen eller iPaden mot ett vanligt hederligt kortspel- men se fortfarande till att fånga så många som möjligt.

pokemon-go-jpg.jpg

Så tycker jag om Pokémon
Jag tycker att Pokémon Go är ett roligt och lärorikt spel som har utvecklat mina killar på ett flertal sätt som ingen annan lek (eller spel för den delen) har gjort. Bland annat har de blivit väldigt rättframma i sin kontakt med andra spelare. Det fungerar alltså som ett socialt klister på ett oväntat sätt. Killarna övar sig också på att räkna och lära sig nya engelska ord. För att inte tala om hur mycket vi rör på oss ihop. En dag hade vi kommit upp i över 10.000 steg. Ganska imponerande för en sexåring. 

Men oavsett om jag gillar Pokémon Go är jag tydlig med att vi också behöver göra andra saker också. Som att spela sällskapsspel. Och det var med det i bakhuvudet som jag bestämde mig för att göra ett eget Pokemon-memory.

pokemon-memory-2-png.png
pokemon-memory-4-jpg.jpg

Spelregler
Naturligtvis kan ni spela precis som vanligt memory. Elmer och Knut var sugna på att ”Pokémonifiera” spelet lite så vi höjde värdet på vissa kort. Vissa par fick man alltså ett poäng för, andra två och Pokemonbollarna hela tre poäng. Har du äldre barn kan du med fördel låta dem bestämma värdet på korten.

pokemon-memory-7-jpg.jpg

Korten
För att öka kortens hållbarhet rekommenderar jag er att skriva ut på ett hårdare papper alternativt laminera korten. Du kan också limma fast dem på kartong eller liknande. 

pokemon-memory-5-jpg.jpg

Skriv ut
Klicka på länken nedanför för att skriva ut korten. OBSERVERA att du måste skriva ut TVÅ sidor för att få dubletter av alla korten.

SKRIV UT POKÉMON-KORTEN

Go and catch ém all (och lycka till)…

——————————————————-
Tycker du att Pokémon-memory verkar kul? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ljuvlig Nutella-kladdkaka på tre ingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x