Sök

Pulled taco-pork- bara 4 ingredienser

Tacos är en favoriträtt hos många barn. Idag har jag uppgraderat tacosen till en pulled pork-variant med bara 4 ingredienser. Ladda din Crock-Pot Time Select på fem minuter så är middagen färdig när du önskar.

I samarbete med Crock-Pot 

Jag gissar på att det är fler än vi som oftast äter tacos på fredagar. Just fredagseftermiddagar är tyvärr ofta stressiga hemma hos oss. Det är mycket att göra på jobbet innan jag kan ta helg och dessutom har båda barnen basketträning och det ska skjutsas och hämtas.

Vad kan väl då passa än att taco-middagen lagar sig själv? Eller rättare sagt: att ha en Crock-Pot Time Select som lagar middagen åt en.

Pulled Pork i taco-kostym

Jag vet egentligen inte om det är kryddningen eller det faktum att barnen själva får välja tillbehör som gör tacos till en av våra mest populära barnrätter. Populär är den hur som helst. Men hur gott barnen än tycker att det är så kan det vara kul för oss vuxna att variera.

Den här rätten, som är en blandning mellan pulled pork och tacos, har jag själv experimenterat fram. Det möra, saftiga köttet i kombination med de mustiga tacokryddorna och sötman från barbequesåsen och colan blev en riktig hit och fick högsta betyg av såväl barn som vuxna.

Tacos innebär ju normalt sett en hel del köttfärsstekande. Här slipper du det! Pulled taco-pork tar max fem minuter att förbereda, sedan sköter Crock-Poten resten. 

Klicka här för fler goda Crock-Pot-recept >>

Skriv ut

Pulled taco-pork

Till 6 portioner behöver du:

 • 800 g fläskkarré
 • 2 dl Coca Cola eller Pepsi
 • 2 dl barbequesås
 • 2 förp taco-krydda
 • Exempel på tillbehör:
 • gurka
 • tomat
 • rödlök
 • majs
 • gräddfil
 • barbecuesås
 • riven ost

 

 

Så gör du- steg för steg

pulled pork ingredienser

1. Häll ingredienserna i din Crock-Pot

Lägg köttet i din Crock-Pot. Häll på coca cola, barbequesås och tacokrydda. Ställ din Crock-Pot på önskad middagstid och starta!

pulled pork

2. Precis innan servering

Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.

pulled pork
pulled pork
pulled_pork_klar

3. Servera med tillbehör

Servera din pulled taco-pork med nachochips eller i tortillabröd.

När det gäller tillbehör brukar jag välja baserat på vad familjen gillar, vad jag har hemma, och hur mycket tid jag har. Vi äter gärna vår pulled pork i skålar med lite hackade grönsaker och gräddfil. Nacho-chipsen fungerar perfekt som bestick så sparar man lite disk på köpet!

pulled pork

Löser vardagspusslet

Att det skulle ta så lång tid för mig att inse att en Crock-Pot verkligen kan hjälpa mig att förenkla vardagspusslet. Så himla härligt att komma hem till doften av nylagad mat- utan att själv behöva att stå vid spisen i flera timmar.

Krämig kyckling- bara 4 ingredienser

Är du sugen på att prova något nytt? Den här saftiga kycklingen med krämig ostsmak är en ny favorit hemma hos oss. Precis som pulled taco-pork innehåller den bara fyra basingredienser och tar max fem minuter att förbereda innan Crock-Pot Time Select tar över jobbet.

Så lagar du den krämiga kycklingen >> 

cracked chicken

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook