Rita på textil

Inlägget är reklam för Panduro och innehåller annonslänkar

Elmer älskar att teckna. Oftast brukar han rita på papper, nu blev han sugen att testat att måla på en jacka. Panduro har flera olika färger som fungerar på textil. För extra effekt avslutade vi med att stryka på några snygga iron-on-motiv.

När Elmer ville prova att rita på tyg besökte vi en Panduro-butik som rekommenderade att välja relativt ljust jeanstyg. Valet blev en jeansjacka. Eftersom jackan skulle vara till Knut så fick han välja motiv. Då Knut spelat Pokemon Go i många år så föll valet på just en Pokemon, närmare bestämt en eldsprakande Charizard.

”Det var enklare än jag trodde. Nästan som att rita på papper”, säger Elmer.  

Vi avslutade med att stryka på några snygga iron-on-motiv, bland annat Knuts namn.

Så målar du på textil med Pilot Pintor Markers

1. Rita konturerna med blyerts. Hos Panduro hittar du bra pennor för att rita konturerna på materialet som du vill måla på. Elmer tycker att det är lättast att rita av en bild och här tittar han på sin telefon där han sparat ner Pokemon-bilden på Charizard.

Pennorna finns här >>

2a. Fyll i med Pilot Pintor Markers. Pilot Pintor Markers är vattenbaserade märkpennor som bl.a. fungerar på keramik, glas, metall och tyg. Färgen blir permanent på sugande material som tyg. På icke absorberande underlag kan färgen torkas bort. För att få färgen att sitta permanent behöver du stryka på baksidan av tyget, alternativt ha ett skyddande tyg mellan strykjärnet och motiven. Stryk utan ånga och anpassa värmen efter tygets rekommendationer (stryk ca 3 minuter).
 
 

2b Alternativ. Du kan också använda Panduro Palett textilfärg 6-pack om du hellre vill måla med pensel. 
När färgen torkat (efter cirka en timme) strykfixeras den på avigsidan ca. 3–5 minuter med strykjärn inställt på bomull. Efter 24 timmar tål färgen maskintvätt i 40 °C. Vill du inte strykfixera färgen går det även bra att låta den självfixera, det tar 14 dagar.
 
 

3. Skapa nyanser. För att få fina nyanser med Pilot Pintor så kan du sudda med en pensel. Elmer tycker att det är lättare att sudda med tops. Testa er fram för att hitta ert konstnärliga uttryck!

4. Ytterligare dekorationer. Vill du dekorera ytterligare så rekommenderar vi iron on-figurer. Panduro har en mängd färdiga figurer, men du kan också klippa ut och göra egna. Vi klippte ut blixtar från deras glitterark som jag sedan strök på. Mycket enkelt och effektivt. Vi valde också att stryka på Knuts namn på jackan. Det blev inte bara snyggt utan är också praktiskt för att inte tappa bort den.

Alla iron on-dekorationer >>

Nöjd kille med snyggaste jackan i skolan.

Använda produkter

Pennor

Pilot Pintor Markers

Iron on-figurer

På Panduros sida finns mer inspiration för vad du kan göra med textilfärg, se alla tips här >>

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Teckna doodles och manga

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x