Rita på textil

Elmer älskar att teckna. Oftast brukar han rita på papper, nu blev han sugen att testat att måla på en jacka. Det finns många olika färger som fungerar på textil. För extra effekt avslutade vi med att stryka på några snygga iron-on-motiv.

Rita på textil

När Elmer ville prova att rita på tyg rekommenderades vi att välja relativt ljust jeanstyg. Valet blev en jeansjacka. Eftersom jackan skulle vara till Knut så fick han välja motiv. Då Knut spelat Pokemon Go i många år så föll valet på just en Pokemon, närmare bestämt en eldsprakande Charizard.

”Det var enklare än jag trodde. Nästan som att rita på papper”, säger Elmer.  

Vi avslutade med att stryka på några snygga iron-on-motiv, bland annat Knuts namn.

Så målar du på textil med Pilot Pintor Markers

1. Rita konturerna med blyerts. Elmer tycker att det är lättast att rita av en bild och här tittar han på sin telefon där han sparat ner Pokemon-bilden på Charizard.

2. Fyll i med Pilot Pintor Markers. Pilot Pintor Markers är vattenbaserade märkpennor som bl.a. fungerar på keramik, glas, metall och tyg. Färgen blir permanent på sugande material som tyg. På icke absorberande underlag kan färgen torkas bort. För att få färgen att sitta permanent behöver du stryka på baksidan av tyget, alternativt ha ett skyddande tyg mellan strykjärnet och motiven. Stryk utan ånga och anpassa värmen efter tygets rekommendationer (stryk ca 3 minuter).
 
 
 

3. Skapa nyanser. För att få fina nyanser med Pilot Pintor så kan du sudda med en pensel. Elmer tycker att det är lättare att sudda med tops. Testa er fram för att hitta ert konstnärliga uttryck!

4. Ytterligare dekorationer. Vill du dekorera ytterligare så rekommenderar vi iron on-figurer. Det finns en mängd färdiga figurer, men du kan också klippa ut och göra egna. Vi klippte ut blixtar från glitterark som jag sedan strök på. Mycket enkelt och effektivt. Vi valde också att stryka på Knuts namn på jackan. Det blev inte bara snyggt utan är också praktiskt för att inte tappa bort den.

Nöjd kille med snyggaste jackan i skolan.

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Chokladmousse på 3 ingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x