Sök

Nyttiga rutor med citron eller hallonkräm

Dessa söta rutorna kan du baka med antingen citronkräm eller hallonkräm. De blir riktigt mumsiga och går hem hos hela familjen. Däst av allt: de är glutenfria, mejerifria och bakade utan vitt socker så de funkar för många.

Nyttiga rutor med hallon eller citronkräm, av Anna Winér
Nyttiga rutor med hallon eller citronkräm, av Anna Winér
Skriv ut

Rutor

Du behöver

  • Mördeg:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl glutenfritt havremjöl
  • 4 msk sötning, t.ex. fibersirap, dadelsirap, yaconsirap
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1 msk vatten
  • Kräm:
  • 2 dl citronjuice eller hallonpuré
  • 1-1,5 msk potatismjöl
  • 3 msk sötning, t.ex. fibersirap, dadelsirap, yaconsirap
  • 4 tsk vegetabiliskt smör

Så gör du

8-16 RUTOR

1. Mixa samman alla ingredienser till mördegen.

2. Tryck ut hälften av degen i en smord form, ca 20 x 10 cm.

3. Sjud vald puré och potatismjöl till krämen i en kastrull på  medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i sötning och smör. Låt svalna.

4. Häll fyllningen i formen och smula resterande mördeg över.

5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Låt svalna innan du skivar upp.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Nyttiga rutor med hallon eller citronkräm, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook