Sök

Saffransbollar: enkla, snabba & smältande goda

Fika till alla: Saffransbollarna är riktigt lena och krämiga i konsistensen, de smälter verkligen i varje tugga. Utan gluten, tillsatt socker eller animaliska produkter kan de allra flesta njuta av dessa gyllene lyckobollarna.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

saffransbollar med julig omgivning med granris, av anna winér

Glutenfria, veganska och nyttiga saffransbollar

Tack vare att bollarna är gjorda på bönor, istället för havregryn eller vetemjöl, får de en riktigt saftig, len och krämig konsistens. De blir dessutom naturligt glutenfria och riktigt hälsosamma!

närbild på saffransbollar, av anna winér

Enkla och snabba, men smältande goda

Receptet är riktigt enkelt och snabblagat till dessa juliga saffransbollarna. Tänk på att ställa degen en stund i kylen eller frysen innan du försöker rulla bollar bara. Det går mycket enklare om degen är kall.

Skriv ut

Saffransbollar

Du behöver:

  • 1,5 dl vita kokta bönor
  • 1 msk neutral kokosolja
  • 0,5 msk rapsolja
  • 3 urkärnade dadlar
  • Nypa saffran
  • Kokos att rulla i

Så gör du:

15 stycken små
1. Mixa ihop alla ingredienserna och låt stelna något i kylen.
2. Rulla bollar av degen och täck dem med kokos.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook