Veganska & glutenfria saffransmuffins utan tillsatt socker

Saffransmuffins när de är som bäst – saftiga, mjuka och smälter i munnen. Dessutom toppade med snabba och söta marsipangrisar. Receptet är veganskt, glutenfritt och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Saffransmuffins

6 st

Detta behöver du

Muffins:

  • 1,75 dl mandelmjöl
  • 4 tsk kokosmjöl
  • 1 nypa saffran
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm fiberhusk
  • 1 msk fibersirap
  • 1 dl vegansk mjölk
  • 1 msk olja

Marsipangrisar:

  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 msk fibersirap
  • ca. 0,25-0,5 msk vatten
  • Livsmedelsfärg

Så gör du

Muffins:
1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vispa sedan ihop till en slät smet.
2. Fördela smeten i formar och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter på 175 grader. Låt svalna.

Marsipantopping:
3. Mixa samman ingredienserna till en formbar marsipan. Låt den ev. vila i kylen en stund. Forma sedan dekorationer att placera på muffinsen.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Får mer inspiration via instagram

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Följ FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Jordnötsbollar – veganska, glutenfria & utan tillsatt socker

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x