Följ receptets skapare Anna på instagram >>
De här chokladkex med krämig vaniljfyllning mellan påminner om glassen sandwich, men behöver inte förvaras i frysen! De är dessutom veganska, glutenfria och utan tillsatt socker.
Sandwich
7 st
Detta behöver du
Fyllning:
- 100 g cashewnötter
- 0,5 dl vatten
- 2 msk neutral kokosolja, smält
- Steviadroppar med vaniljsmak
- 1 nypa salt
Kakplattor:
- 0,75 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- ca. 2 msk kakao
- 2 msk fibersirap
- 1,5 msk neutral kokosolja, mjuk
Så gör du
- Fyllning:
- Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
- Häll av vattnet och mixa slätt med resterande ingredienser. Tryck ut degen ca 2 cm tjock i en form och låt stelna i kylen, gärna över natten så den blir riktigt fast.
- Kakplattor:
- Mixa samman alla ingredienser till en smidig deg.
- Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut kvadrater. Nagga hål och grädda i 10 minuter på 175 grader. Låt svalna.
- Montering:
- Skär ut kvadrater av fyllningen som stelnat i kylen.
- Lägg en kvadrat fyllning mellan två Kakplattor och tryck till. Förvara i kylen, de är godast när de fått ligga en stund så kakplattorna mjuknat något.
Tips! Lägg sandwichen en stund i frysen precis innan servering för mer ”glassliknande” -känsla.