Sandwich utan frys

De här chokladkex med krämig vaniljfyllning mellan påminner om glassen sandwich, men behöver inte förvaras i frysen! De är dessutom veganska, glutenfria och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

De här chokladkex med krämig vaniljfyllning mellan påminner om glassen sandwich, men behöver inte förvaras i frysen! De är dessutom veganska, glutenfria och utan tillsatt socker.

Sandwich

7 st

Detta behöver du

Fyllning:

  • 100 g cashewnötter
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk neutral kokosolja, smält
  • Steviadroppar med vaniljsmak
  • 1 nypa salt

Kakplattor:

  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • ca. 2 msk kakao
  • 2 msk fibersirap
  • 1,5 msk neutral kokosolja, mjuk
ca. 0,5 msk vatten

    Så gör du

    1. Fyllning:
    2. Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
    3. Häll av vattnet och mixa slätt med resterande ingredienser. Tryck ut degen ca 2 cm tjock i en form och låt stelna i kylen, gärna över natten så den blir riktigt fast.
    4. Kakplattor:
    5. Mixa samman alla ingredienser till en smidig deg.
    6. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut kvadrater. Nagga hål och grädda i 10 minuter på 175 grader. Låt svalna.
    7. Montering:
    8. Skär ut kvadrater av fyllningen som stelnat i kylen.
    9. Lägg en kvadrat fyllning mellan två Kakplattor och tryck till. Förvara i kylen, de är godast när de fått ligga en stund så kakplattorna mjuknat något.

      Tips! Lägg sandwichen en stund i frysen precis innan servering för mer ”glassliknande” -känsla.

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Cookies & ”glaslock” i ett

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x