Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Krämigaste semmelkakorna! Ljuvligt mjuka kardemummakakor med ett ännu härligare lager mandelmassa mellan..så underbara om man gillar krämiga semlor! Veganska och glutenfria och utan tillsatt socker.
Semmelkakor
3-4 st
Detta behöver du
- 0,5 dl mos av äpple
- 2,5 msk mandelsmör
- 0,5 tsk bakpulver
- ca. 1 krm fiberhusk
- 1 nypa kardemumma, nymald
Mandelmassa:
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk fibersirap
Så gör du
- Skala, skiva och sjud ca 1 äpple. Mixa bitarna slätt och mät upp 0,5 dl mos.
- Mixa alla ingredienser slätt. Är smeten lös så låt vila en stund. Tillsätt mer fiberhusk om den fortfarande är rinnig.
- Klicka upp smeten till ca 6-8 kakor.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 10-15 minuter.
- Låt kakorna svalna och lägg ihop dem två och två med mandelmassa mellan.
Mandelmassa: - Mixa samman ingredienserna till önskad konsistens.