Semmelkakor med mandelmassa

Krämigaste semmelkakorna! Ljuvligt mjuka kardemummakakor med ett ännu härligare lager mandelmassa mellan..så underbara om man gillar krämiga semlor! Veganska och glutenfria och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Krämigaste semmelkakorna! Ljuvligt mjuka kardemummakakor med ett ännu härligare lager mandelmassa mellan..så underbara om man gillar krämiga semlor! Veganska och glutenfria och utan tillsatt socker.

Semmelkakor

3-4 st

Detta behöver du

  • 0,5 dl mos av äpple
  • 2,5 msk mandelsmör
  • 0,5 tsk bakpulver
  • ca. 1 krm fiberhusk
  • 1 nypa kardemumma, nymald

Mandelmassa:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fibersirap
ca. 1-2 msk vatten

    Så gör du

    1. Skala, skiva och sjud ca 1 äpple. Mixa bitarna slätt och mät upp 0,5 dl mos.
    2. Mixa alla ingredienser slätt. Är smeten lös så låt vila en stund. Tillsätt mer fiberhusk om den fortfarande är rinnig.
    3. Klicka upp smeten till ca 6-8 kakor.
    4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 10-15 minuter.
    5. Låt kakorna svalna och lägg ihop dem två och två med mandelmassa mellan.

      Mandelmassa:
    6. Mixa samman ingredienserna till önskad konsistens.

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Ljusa cookies – glutenfria & utan tillsatt socker

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x