Så gör du eget akvarie-slime

Idag har vi testat att göra härligt turkostblått akvarie-slime som vi har fyllt med färggranna fiskar. Enkelt att göra och ofarligt om barnen råkar stoppa lite i munnen.
slime-slajm-3-jpg.jpg

Säg det barn som inte älskar att leka med slime? Ju kletigare, desto bättre. Den här gången ökar vi användningsgraden och gör slajm som ska föreställa vatten, så att barnen kan leka med fiskar och andra vattendjur i slimet.

slime-slajm-2-jpg.jpg

Många sorter
Alla som har gett sig in i slajmdjungeln vet att det finns många sorter. Slime gjort på lim och linsvätska är väldigt populärt, men jag experimenterar hellre med varianter där det inte gör något om barnen skulle råka stoppa lite i munnen. Som det här slimet av Coca Cola (!) eller det här med doft och smak av pepparkaka.

slime-slajm-5-jpg.jpg

Här hittar du ingredienserna
För att göra det här akvarie-slimet behöver du bara fem ingredienser. Potatismjöl och matolja köper du i vilken mataffär som helst. Den fina turkosblå karamellfärgen, glittret och glycerolen kommer från en pysselbutik. Fiskarna har jag köpt styckvis i en leksaksaffär.

slime-slime-ingredienser-jpg.jpg

Akvarieslime

Du behöver:

 • 3 dl vatten
 • 1 dl potatismjöl
 • ½ msk matolja
 • 3-4 droppar turkosblå karamellfärg
 • 1 msk glycerol
 • 1 msk varmt vatten
 • Ev. lite glitter

Så gör du:

 1. Häll vatten, potatismjöl, olja och karamellfärg i en kastrull och värm under omrörning.
 2. Rör tills smeten tjocknar. Slimet kommer att gå från att vara grumlig till att bli genomskinlig när den har tjocknat.
 3. Ta av från värmen och låt svalna.
 4. Blanda glycerol med 1 msk varmt vatten, rör ner det i smeten lite i taget.
 5. Time to slime!
 6. Förvara slimet i en burk med tättslutande lock eller i en plastpåse i kylskåpet.

 

slime-slajm-6-jpg.jpg

Kladdfritt slime
Finns det? Visst. Om du lägger slimet i en plastpåse och knyter ordentligt kan du låta barnen gosa med det utan att bli kladdiga. Upplevelsen blir lite som att krama en stressboll. Ta gärna dubbla påsar för att minska risken för ofrivilligt kladd 🙂

slime-slajm-4-jpg.jpg

Rolig och annorlunda present
Apropå påse. Att hälla upp akvarieslimet i en påse och knyta ett fint band runt blir en rolig och annorlunda present till någon som älskar djur. Man kan ju inte gärna ge bort en äkta akvariefisk, men på det här sättet kommer du undan. 

——————————————————

Tror du att dina vänner skulle uppskatta den här akvarieslajmet? Dela gärna artikeln genom att trycka på ”dela-knappen” nedanför.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Nyttig persiko- och hallonglass

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x