Smart risgrynsgröt – Keto

Smart risgrynsgröt som är vegansk, glutenfri och utan tillsatt socker. Dessutom innehåller den få kolhydrater vilket gör den keto och bra vid diabetes.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

1-2 port

Detta behöver du

  • 1 förp shiratakiris (ca 150 gram)
  • 0,5 dl vatten
  • 2-3 tsk stevia strö
  • 1,5 krm salt
  • 1 kanelstång
  • 1-2 krm vaniljpulver
  • 1 port mandelgröt

  • Mandelgröt:
  • 35 g fett (margarin, smör, ghee eller liknande)
  • kanel
  • salt
  • 3 msk mandelmjöl
  • 0,5 tsk fiberhusk
  • ca. 1,5 dl vatten

Så gör du

  1. Skölj shiratakiris i ett durkslag i någon minut. Lägg riset i en kastrull tillsammans med vatten, sötning, salt, vaniljpulver och kanelstång.
  2. Sjud i ca 30 minuter.
  3. Ta bort kastrullen från plattan, ta bort kanelstången och tillsätt mandelgröten och rör om. Servera gärna med bär.
  4. Mandelgröt:
  5. Smält fettet. Ta av från värmen och vispa i resterande ingredienser.
  6. Ställ tillbaka på plattan och sjud till önskad konsistens.
  7. Låt kallna och mixa slät.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Mjuk pepparkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x