Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Vörtbröd som är veganskt, naturligt glutenfritt, utan tillsatt socker och utan jäst – klart på 30 minuter! Det här brödet/frallorna blev verkligen riktigt mjuka och saftiga, perfekt till både buffébordet eller som frukost.
Vörtbröd
6-10 st
Detta behöver du
- 2 dl kikärtsmjöl eller quinoamjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 msk vörtkrydda (egen glutenfri)
- 2 msk olja
- 0,75-2 dl vatten
Så gör du
- Blanda samman de torra ingredienser för sig och de blöta för sig och kombinera sedan till en slät degen. Låt svälla i minst 10 minuter. Välj 2 dl vatten om du använder quinoamjöl.
- Rulla bollar av degen med fuktiga händer. Lägg bollarna på ett smort bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter.
Tips! Välj valfri smaksättning istället för vörtkrydda för att få vanliga frukostfrallor.