Glutenfritt & veganskt vörtbröd

Vörtbröd som är veganskt, naturligt glutenfritt, utan tillsatt socker och utan jäst – klart på 30 minuter! Det här brödet/frallorna blev verkligen riktigt mjuka och saftiga, perfekt till både buffébordet eller som frukost.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Vörtbröd som är veganskt, naturligt glutenfritt, utan tillsatt socker och utan jäst – klart på 30 minuter! Det här brödet/frallorna blev verkligen riktigt mjuka och saftiga, perfekt till både buffébordet eller som frukost.

Vörtbröd

6-10 st

Detta behöver du

  • 2 dl kikärtsmjöl eller quinoamjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk vörtkrydda
  • 2 msk olja
  • 0,75-2 dl vatten
2 msk fibersirap

    Så gör du

    1. Blanda samman de torra ingredienser för sig och de blöta för sig och kombinera sedan till en slät degen. Låt svälla i minst 10 minuter. Välj 2 dl vatten om du använder quinoamjöl.
    2. Rulla bollar av degen med fuktiga händer. Lägg bollarna på ett smort bakplåtspapper.
    3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter.

      Tips! Välj valfri smaksättning istället för vörtkrydda för att få vanliga frukostfrallor.

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Får mer inspiration i social medier

    Följ FixaSjälv på Facebook >>

    Följ FixaSjälv på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Lyckokakor av pepparkaksdeg

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x