Redo för ny termin med smarta namnlappar

När skola, förskola och jobb börjar igen efter ledigheten är det många saker som ska hållas ordning på, vilket kan vara en utmaning. Med Filur namnlappar är det enkelt att märka både barnens och sina egna saker saker så de inte försvinner.

Namnlappar i samarbete med Filur namnlappar

 

Jag vet inte hur många vantar, mössor, matlådor och skolprylar som har kommit bort i år. Jag är inte så mycket för nyårslöften, men en målsättning jag har inför nästa år är att försöka få lite mer ordning och reda i hemmet. Ett viktigt steg på vägen är att märka upp våra saker.

redo-for-skolstart-med-smarta-namnlappar-04-jpg.jpg

Självhäftande lappar utan strykning

Med Filurs namnlappar är det enkelt att få koll. På Filurs hemsida finns mängder av namnlappar att välja mellan.

Jag valde självhäftande namnlappar och minilappar eftersom jag hört att de fäster på det mesta och tål det mesta.

Ni som hänger med på mina konton och i min podd vet att stryka inte är min starkaste sida och de här lapparna fäster enkelt på en mängd olika material utan att jag behöver stryka :-). Jag älskar också att de är väldigt slitstarka och tål allt från diskmaskin och ugnsvärme till tvättmaskin (60 grader), torktumlare och många minusgrader.

1. Namnlappar
Min favorit är namnlapparna eftersom de är lite större och man kan man skriva upp till tre rader. Välj mellan att designa en egen variant eller välja någon av barnets favoritfigurer som Musse Pigg, Marvel, Bamse, Nalle Puh, Greta Gris och många fler. Jag ville att mina skulle funka i många sammanhang och valde därför väldigt enkla svarta lappar med vit text. 


Hitta dina favoritnamnlappar här >>

redo-for-skolstart-med-smarta-namnlappar-06-jpg.jpg

2. Minilappar
För de allra minsta sakerna som tenderar att försvinna, som pennor, solglasögon, hårspännen och småleksaker beställde jag minilappar (perfekt även för nappar). Dessa funkar såklart även på större saker, som exempelvis matlådor, när man är ute efter en mer diskret märkning. Jag valde ett blandningspaket med en massa färger, men det går att välja endast favoritfärgen också. 

Hitta dina favoritnamnlappar här >>

k9a9243-jpg.jpg

2 funktioner i 1

Mitt bästa tips är att fästa namnlapparna på reflexer som du sedan fäster på barnens kläder. På så sätt får du 2 funktioner i 1! Barnen syns i mörkret plus att kläderna inte försvinner då de är märkta med namn.

Se alla namnlappar och självhäftande reflexer här >>

redo-for-skolstart-med-smarta-namnlappar-10-jpg.jpg

Inga fler glömda matlådor!

Jag vet inte hur många matlådor som jag har glömt på olika jobb genom åren. Men nu är det slut på det! Eftersom lapparna håller i såväl diskmaskin som mikrovågsugn är numera alla matlådor uppmärkta. Och ett tips: glöm inte att märka locken också. Annars är risken att du har väldigt många matlådor och väldigt få lock….

redo-for-skolstart-med-smarta-namnlappar-12-jpg.jpg

”Vem har tagit min laddare?”

Att hålla ordning på lurar, laddare och sladdar är inte det enklaste när alla ser likadana ut. Särskilt på jobbet. Med små minilappar är det enkelt att märka upp även de minsta sakerna.

Hitta dina favoritnamnlappar här >>

redo-for-skolstart-med-smarta-namnlappar-07-jpg.jpg

Hoppas att du också kan få hjälp av namnlapparna!

2020 känns som en bra nystart och min målsättning är att försöka få ordning och reda på fler delar i mitt liv. 

Kanske kan vi göra det tillsammans? Håll utkik efter fler organisationstips här och på mina kanaler @mammasanningar och @fixasjalv på Instagram.

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Smart återbruk med Pilot Pintor-pennor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x