Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Recept
12-14 bitar
Detta behöver du
- Botten:
- 2 dl vatten
- 1 msk psylliumhusk
- 1,5 dl nötsmör
- 3 tsk kakao
- 2 tsk bakpulver
- Valfri sötning efter smak (3 msk sukrin melis)
- Smörkräm:
- 300 g växtbaserat margarin (rumstempererat)
- 2 dl sukrin melis
- 4 msk kakao
Så gör du
- Botten:
- Mixa ingredienserna till en slät och tjock smet. Låt vila i 15 minuter.
- Klicka upp smeten i en form som är ca 20×40 cm, smord och bröad eller av silikon. Jag använde bakbalkar.
- Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Låt svalna och skär sedan i 2 lika stora delar.
- Smörkräm:
- Vispa matfettet ljust och luftigt. Tillsätt sötningen samt kakao och vispa lite till.
- Bred smörkrämen på den ena tårtbottnen och lägg på den andra delen. Toppa med mer smörkräm. Ställ kallt en stund och skär sedan upp i bitar.