Snabb chokladtårta

Enkel chokladtårta som är glutenfri, vegansk och utan tillsatt socker. Dröm för alla chokladälskare!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

12-14 bitar

Detta behöver du

  • Botten:
  • 2 dl vatten
  • 1 msk psylliumhusk 
  • 1,5 dl nötsmör 
  • 3 tsk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Valfri sötning efter smak (3 msk sukrin melis)
  • Smörkräm:
  • 300 g växtbaserat margarin (rumstempererat)
  • 2 dl sukrin melis
  • 4 msk kakao

Så gör du

  1. Botten:
  2. Mixa ingredienserna till en slät och tjock smet. Låt vila i 15 minuter.
  3. Klicka upp smeten i en form som är ca 20×40 cm, smord och bröad eller av silikon. Jag använde bakbalkar.
  4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Låt svalna och skär sedan i 2 lika stora delar.
  5. Smörkräm:
  6. Vispa matfettet ljust och luftigt. Tillsätt sötningen samt kakao och vispa lite till.
  7. Bred smörkrämen på den ena tårtbottnen och lägg på den andra delen. Toppa med mer smörkräm. Ställ kallt en stund och skär sedan upp i bitar.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Krämig korvstroganoff på 20 minuter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x