Skapat av Anna Winér @anna_winer
Allergianpassade bröd som är enkla och snabba att baka
Bröden behöver ingen jäst utan är bakade med bakpulver vilket gör dem riktigt snabba och enkla. Perfekta att även baka en helgmorgon.
Glutenfria och veganska bröd utan jäst
Du behöver
- Brödr:
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl kikärtsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 msk fiberhusk
- Nypa salt
- 3 dl vegetabilisk mjölk
Så gör du
15 små
Bröd:
1. Blanda först de torra ingredienserna för sig och blanda sedan ner mjölken.
2. Låt degen svälla i 15 minuter.
3. Forma bröd av degen med fuktade händer, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och toppa med frön.
4. Grädda mitt i ugnen på 180 grader ca 20-25 minuter.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Lätt som en plätt
Har ingen fiberhusk, funkar det ändå??