Sök

Glutenfria och veganska bröd utan jäst

Glutenfria bröd som även är veganska, utan vitt socker och utan jäst är riktigt enkelt! Här delar jag med mig av mitt bästa brödrecept som man lyckas med varje gång på bara 30 minuter.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Glutenfria och veganska bullar utan jäst, av Anna Winér

Allergianpassade bröd som är enkla och snabba att baka

Bröden behöver ingen jäst utan är bakade med bakpulver vilket gör dem riktigt snabba och enkla. Perfekta att även baka en helgmorgon.

Glutenfria och veganska bullar utan jäst, av Anna Winér

Testa jordgubbssmör till bröden

Jordgubbssmör är som en blandning av sylt och smör. Det blir riktigt gott! Man mixar bara jordgubbar med smör och valfri sötning, sen är det klart. Det blir riktigt somrigt och fräscht. Bästa är att det fungerar både på frysta och färska jordgubbar.

Glutenfria och veganska bullar utan jäst, av Anna Winér
Skriv ut

Glutenfria och veganska bröd utan jäst

Du behöver

  • Brödr:
  • 2 dl glutenfritt havremjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 msk fiberhusk
  • Nypa salt
  • 3 dl vegetabilisk mjölk
  • Jordgubbssmör:
  • 2 dl mosade jordgubbar
  • 2 dl vegetabiliskt smör
  • ev. sötning efter smak

Så gör du

15 små 

Bröd:

1. Blanda först de torra ingredienserna för sig och blanda sedan ner mjölken. 

2. Låt degen svälla i 15 minuter.

3. Forma bröd av degen med fuktade händer, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och toppa med frön.

4. Grädda mitt i ugnen på 180 grader ca 20-25 minuter.

 

Jordgubbssmör

5. Mixa mosade jordgubbar med smör och eventuell sötning. 

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook