En pannkaksmet – tre recept

Vi alla vet hur tidskrävande det är att ställa sig och flippa pannkakor till en hel familj. Med de här tre snabba pannkaks-hacksen blir pannkakorna klara på nolltid.

Tre pannkakshacks du borde känna till 

Här kommer tre pannkakshacks till dig som älskar pannkakor, men som kanske inte är lika förtjust i att steka dem. 

kollage-pannkakor-jpg.jpg
Enklaste pannkaksreceptet 112

Innan vi går in på hacksen måste jag ju bara tipsa om världens enklaste pannkaksrecept. Det är så enkelt att till och med relativt små barn kan komma ihåg det. Det innehåller nämligen samma siffror som larmnumret, 112.

  • 1 ägg
  • 1 deciliter mjöl
  • 2 deciliter mjölk
  • (valfritt, 1 nypa salt)

Den mängden räcker till en hungrig person, så är ni fler är det bara att ta grundreceptet gånger antalet personer.

Är ni fyra personer exempelvis så tar du 4 ägg, 4 deciliter mjöl och 8 deciliter mjölk. Enkelt va!

bild-scrambled-pancake-jpg.jpg
1. Pannkaksröra eller scrambled pancakes

Denna röra är den enda du använder den traditionella stekpannan till.

  • Smält en rejäl klick smör i pannan och vänta tills det fräser.
  • Häll i cirka 2 dl smet och rör runt, precis som när du tillagar äggröra.
  • Stek tills smeten börjar dela sig naturligt och få lite färg.
  • Vill du göra mycket pannkaksröra steker du i omgångar.
  • Servera med dina favorittillbehör. 
img-6344-jpg.JPG
2. Pannkaksmuffins

De här muffinsen blir ungefär som lite tjockare plättar. 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Häll ca 1/2 dl smet i varje muffinsform. Det går också bra att använda muffinsbleck. Grunda varje form med en liten klick smör i botten.
  • Grädda i 7-10 minuter tills de fått färg. Håll koll.
  • Toppa muffinsen med något du gillar. Grädde och färska bär är ett säkert kort! 
rullta-rta-liten-jpg.jpg
3. Pannkaksrulltårta

Den här pannkaksrulltårtan är superenkel och festlig och passar lika bra som lunch som till dessert.

  • Sätt ugnen på 200 grader 
  • Smöra ett bakplåtspapper och häll på smeten så att den täcker hela plåten
  • Grädda i 7-10 minuter tills den får färg.
  • Ta ut och låt svalna innan du drar bort bakplåtspappret
  • Fyll med grädde och sylt och rulla ihop längst med kortsidan
  • Toppa gärna med grädde och färska bär

BONUS:
Det går bra att tillaga två plåtar i ugnen samtidigt. I så fall sänker du ugnstemperaturen 10 grader (så att ugnen står på 190 grader) och ställer in den på varmluft så att värmen cirkulerar. Då blir båda pannkakorna färdiga samtidigt. Du kan behöva köra den nedersta en minut eller två extra för att den ska få lite färg.

————————————–

Tycker du att de här pannkaks-hacksen var smarta? Tipsa gärna dina vänner! Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Fylld chokladboll: chokladbollssemla

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x