Ostbricka i all ära, men ibland är det kul att förnya sig.
Jag var sugen på en förrätt att plocka för sig lite ”on the go”, under tiden man står vid grillen eller hänger på altanen.
Ostälskare som jag är gick min hjärna igång i jakt på den perfekta plockmatsförrätten. Varm brietårta med cashewnötter och honung är en favorit som alltid går hem. Med den i tanken blev det en ostfondue- och resultatet blev verkligen jättegott.
Ostfondue i bröd
Du behöver
- 1 stort vitt bröd
- 2 msk olivolja
- 400 g brieost
- 400 g cheddarost
- 50 g cashewnötter
- 2 msk honung
Så gör du
200 C
20 minuter med folie
10 minuter utan folie
1. Skär ut två lika stora brödkuber så att två ”skålar” formas i brödet. Se till att lämna stabila väggar så att krämiga osten inte rinner ut sen.
2. Skär brieosten i kubformer på en skärbräda, cheddarosten i kubformer på en annan.
3. I med ostbitarna i varsin ”skål”
4. Täck brödet med folie.
4. Nu till brödbitarna som du ska doppa i fonduen. Dela de två stora brödkuberna du fick när du skar ut skålarna i mindre brödbitar och lägg dem på en plåt. Tjoff: på med olivolja.
5. In med allt i ugnen (ps. glöm inte att köra både med och utan folie på brödet för perfekt tillagning
6. Strö på cashewnötter och häll på honung på brieosten
7. Servera förslagsvis med härliga primörer och charkisar (pepparsalami är min favorit).
OBS: risken finns att dina gäster inte kommer att prata om något annat på hela kvällen.
——————————————————-
Tycker du att den här Ostfonduen verkar god? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här