Love and eggs are best when they are fresh
/Russian Proverb
På helgerna, när det är lugnt och skönt (nåja), vill jag gärna äta en långfrukost och då är ägg i olika former ett givet inslag.
Efter ett antal olika försök har jag kommit på hur man gör DEN PERFEKTA äggröran- den smakar så gott att man kan tro att hönorna ätit rysk kaviar. Mer om den en annan gång.
Nu ska jag visa mitt senaste påfund- stekt fluffigt ägg. Det här är en tillagningsmetod som ger krispig äggvita och krämig ägg-gula. Prova att servera det som överrakningsfrukost till någon du tycker om.
Fluffiga ägg
Du behöver:
- 4 ägg
- 2 krm flingsalt
- 2 msk smör att steka i
Så gör du:
4 portioner
- Separera äggulorna från äggvitorna
Fixa själv-tips: ska du steka många fluffiga ägg kan du med fördel använda en tom petflaska för att separera gulan från vitan. Knäck äggen i en skål. Tryck på petflaskan och använd vakumet som uppstår i flaskan till att suga upp gulorna en i taget. Lägg dem i äggskalen. - Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Tillsätt gärna lite flingsalt.
- Sätt på plattan på medelvärme. Klicka i de fluffiga äggvitorna, ungefär i samma form som vanliga stekta ägg
- Lägg försiktigt i ägg-gulorna i mitten av vitorna
- På med ett lock och fortsätt tillaga på medelvärme ca fem minuter (inte längre- då riskerar fluffet att sjunka ihop). Kolla gärna efter tre minuter.
- Är de inte klara enligt dina önskemål så fortsätt steka på låg värme utan lock tills du är nöjd med konsistensen på ägg-gulan.
- Njut!
Tror du att dina vänner skulle uppskatta stekta fluffiga ägg? Dela gärna artikeln genom att trycka på ”dela-knappen” nedanför.
——————————————————-
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här