Tips för en rolig nyår för barnen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Panduro

Urtavlor för att ladda ner – klicka här

Finns det några trötta barn? På nyår finns det garanterat det. Det är främst med dem i åtanke som jag har tagit fram de här tipsen.

nya-rsfest-2-jpg.jpg

Mina tips bygger på att ha små överraksningar som barnen får öppna varje timme från ca 19-tiden. Överraskningarna behöver absolut inte vara avancerade eller dyra. Det räcker med en liten rituppgift, ett pyssel eller en påse snacks att dela på. Eller så gör ni en femkamp med en gren varje timme. Lite längre ner har jag listat ett antal förslag.

nya-r-nedra-kning-1-jpg.jpg

Jag har gjort två överraskningsupplägg, dels nyårspåsar och dels nyårsballonger.

NYÅRSPÅSAR
Konceptet bakom nyårspåsarna enkelt. Jag tog fem små påsar. De som jag använder är från Panduro och du hittar dem här, men alla påsar som inte är genomskinliga funkar.

På påsarna limmade jag fast urtavlor (Urtavlorna finns för gratis nedladdning här om du är intresserad). Naturligtvis går det lika bra att rita urtavlor på påsarna. 

nya-r-nedra-kning-2-jpg.jpg

NYÅRSBALLONGER
Jag älskar guld, särskilt på nyår, så självklart är mina ballonger från Panduro guldfärgade. I ballongerna får det av förklarliga skäl bara plats lappar där du skriver uppdrag/vilken överraskning barnen får. 

 

nya-r-nedra-kning-4-jpg.jpg

FÖRSLAG PÅ FYLLNINGAR
Innehållet kan varieras i det oändliga beroende på om du har en stor fest eller bara en mysnyår med familjen. Ibland vill man göra saker tillsammans, ibland att barnen ska kunna utföra det mesta själva. Kommer du inte på egna saker att fylla med så plocka som du vill från min lista nedanför.

nya-r-nedra-kning-3-jpg.jpg

FEMKAMP
Femkamp med en gren varje timme mellan 19.00 och 23.00 passar bra om ni vill göra saker tillsammans med barnen. Dela upp er i två blandade lag.

Prutta iväg en ballong
Blås upp varsin ballong. Det lag vars deltagare ”pruttar iväg” ballongen längst vinner 10 poäng.

Gåtor 
á la Fångarna på Fortet
Välj tre personer i laget som får gå till gåtmästare. För varje klarad gåta får laget fem poäng. 

Skumtomteleken

Hur många skumtomtar kan du få in i din mun? Välj tre personer i laget. Det barn och den vuxne som får plats med flest skumtomtar vinner lika många poäng till laget.

Kexleken

Förste deltagare i laget stoppar in ett torrt kex i munnen (förslagsvis Mariekex) och ska vissla så fort den kan. Så fort personen är godkänd är det nästa person i lagets tur. Laget som är färdiga först vinner 10 poäng. 

Äta godissnöre
Välj tre deltagare. Alla ska utan att använda händerna äta upp varsitt godissnöre så fort som möjligt. Det lag där alla är färdiga först vinner 10 poäng.

nya-rspyssel-vivi-jpg.jpg

SAKER

 1. Godis
 2. Hemgjorda lyckokakor
 3. Snacks
 4. En flaska bubbeldricka
 5. Pussel
 6. Tomtebloss
 7. En tärning (det barn som får högst siffra får välja sällskapsspel)
lyckokakor-20-jpg.jpg

PYSSEL

 1. Rita en nyårsteckning
 2. Gör foto acceessoarer (se nedanför*)
 3. Gör konfettikanoner (se nedanför**)
 4. Pärla pärlplattor
nya-rsfest-3-jpg.jpg

Gör snygga fotoaccessoarer*
Förse barnen med lite styvare papper i olika färger, saxar, lim, tejp och blomsterpinnar och låt dem göra snygga accessoarer att ”klä ut sig” med. De ritar och klipper figurer som de gillar och sätter sedan fast dem med lim eller tejp på blomsterpinnar. Vips så har ni accessoarerna som får till festligaste nyårskorten.

nya-rsfest-1-jpg.jpg

Gör konfettikanoner**
Att göra egna konfettikanoner är superenkelt och dessutom perfekt för yngre barn som vill vara med och ”smälla” på tolvslaget. 

konfettikanoner-1-jpg.jpg

Det enda du behöver är pappersmuggar där du klipper bort botten. Knyt ihop en ballong och klipp av toppen (se bild). Trä ballongen över muggens botten och vips har du en konfettikanon som barnen kan skjuta med själva. Vill du inte plocka konfetti till 2019 kan du lägga i serpentiner istället. Roligt, men inte lika mycket att städa efteråt.

konfettikanoner-2-jpg.jpg

————————————–

Berätta gärna för dina vänner om de här nyårstipsen. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook:  klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Första hjälpen-kit till mamma

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x