Sök

Tortillabröd till tacosen på 1 ingrediens

Du behöver bara 1 ingrediens och vatten för att laga dessa enkla tortillabröden till tacomyset! De är dessutom helt glutenfria, veganska och rika på protein!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

två tacos som ligger på en tallrik fyllda med grönsaker, av Anna Winér

1 magisk ingrediens till tortillabröden

Den hemliga ingrediensen för att göra tacobröden är torkade linser! Genom att låta linserna ligga i blöt och sedan mixa dem får du en perfekt smet att steka bröd av. Det är riktigt enkelt och blir himla gott!

tortillabröd som ligger på en servett med fyllda tacos i bakgrunden, av Anna Winér

Tortillabröd på torkade röda linser

Jag använde röda linser till bröden på bilden, men även andra sorter fungerar perfekt! Med andra sorter får du även andra färger på bröden, vilket kan vara roligt till lite festligare tillfällen eller kalas.

tacobröd i förgrunden med fyllda tacos bakom och skålar med tillbehör, av Anna Winér
Skriv ut

Tortillabröd

Du behöver:

  • 2,5 dl torkade linser
  • 4,5 dl vatten
  • Salt och peppar efter smak

Så gör du:

12 stycken

1. Blanda linserna med vattnet i en burk med lock, låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar.
2. Mixa sedan linserna och vattnet till en fluffig smet. Tillsätt salt och peppar efter smak.
3. Häll ca 0,5 dl smet i ett stekjärn på medelvärme, sprid ut det med en sked.
4. Låt smeten steka tills den börjar se torr ut. Vänd och stek ytterligare någon minut på andra sidan. Upprepa med all smet.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

 

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook