Tortillabröd till tacosen på 1 ingrediens

Du behöver bara 1 ingrediens och vatten för att laga dessa enkla tortillabröden till tacomyset! De är dessutom helt glutenfria, veganska och rika på protein!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

k9a5128-jpg.jpg

1 magisk ingrediens till tortillabröden

Den hemliga ingrediensen för att göra tacobröden är torkade linser! Genom att låta linserna ligga i blöt och sedan mixa dem får du en perfekt smet att steka bröd av. Det är riktigt enkelt och blir himla gott!

k9a5142-jpg.jpg

Tortillabröd på torkade röda linser

Jag använde röda linser till bröden på bilden, men även andra sorter fungerar perfekt! Med andra sorter får du även andra färger på bröden, vilket kan vara roligt till lite festligare tillfällen eller kalas.

k9a5152-jpg.jpg

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Tortillabröd

Du behöver:

  • 2,5 dl torkade linser
  • 4,5 dl vatten
  • Salt och peppar efter smak

Så gör du:

12 stycken

1. Blanda linserna med vattnet i en burk med lock, låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar.
2. Mixa sedan linserna och vattnet till en fluffig smet. Tillsätt salt och peppar efter smak.
3. Häll ca 0,5 dl smet i ett stekjärn på medelvärme, sprid ut det med en sked.
4. Låt smeten steka tills den börjar se torr ut. Vänd och stek ytterligare någon minut på andra sidan. Upprepa med all smet.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

 

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Smeten som ger dig 4 olika frukostar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x