Avslappnad med tyngdtäcke

Jag har sovit med Qoali tyngdtäcke i drygt två månader. Här delar jag med mig av mina reflektioner, valet av modell och tyngd samt mitt bästa bädd-hack. Dessutom kan jag erbjuda en jättebra påskrabatt om du är sugen på att slå till.

Jag testar tyngdtäcke i samarbete med Qoali

Påskrabatt

Just nu har Qoali en fantastisk vårkampanj med 30% rabatt. Använder du min kod MAMMASANNINGAR får du YTTERLIGARE 20% rabatt. Klicka här >>

För tre månader sedan fick jag en samarbetsförfrågan från Qoali. De undrade om jag var intresserad av att testa deras tyngdtäcke. Jag har aldrig sovit med tyngdtäcke tidigare, men hade hört mycket positivt och var nyfiken på att prova.

Som de flesta mammor har jag sedan jag fick barn periodvis sovit väldigt dåligt.  Även om jag sover bättre nu när barnen är äldre sover jag fortfarande oroligt och är väldigt lättväckt.

Sagt och gjort fick jag hem två stycken tyngdtäcken av modellen Sven. Efter rekommendation från Qoali valde jag två olika tyngder. Ett på 8 kilo till mig och varsitt på 6 kilo till barnen.

Här kan du läsa mer om bästa tyngdtäcket som passar just dig >>

Qoali tyngdtäcke hittar du här >>

tyngdtacke-05-jpg-jpg.jpg

Och vad är min känsla?

Redan första gången som jag provade mitt tyngdtäcke upplevde jag en skön avslappnad känsla. Jag, som normalt sett är väldigt rastlös i kroppen, upplevde det som att täcket lugnade ner mig. Nästan som att det kramade mig. Min bästa beskrivning är att tyngdtäcket kändes ”snällt” mot mig.

Jag vet att flera oberoende studier visar att tyngdtäcke bidrar till djupare sömn, att man somnar snabbare och känner sig piggare på morgonen, men eftersom jag inte är någon forskare så kommer jag inte gå in i detalj på det utan vill du veta mer om det kan du läsa forskningsresultat här.

tyngdtacke-19-jpg-jpg.jpg

Hur sover barnen med tyngdtäcke?

Båda barnen har sovit med sina tyngdtäcken sedan de fick dem. Elmer vill ha sitt vanliga täcke under, medan Knut bara vill ha tyngdtäcket. Senast när de skulle till sin pappa bad Knut till och med om att få ta med tyngdtäcket.

Sover gott i sin säng
För ett par dagar sedan kom jag på en sak som jag inte tänkt på innan. Knut har under ett par års tid kommit in till oss på natten en eller ett par gånger i veckan. Sedan han började med tyngdtäcket har det inte hänt en enda gång. Visst kan det vara slumpen, men jag tror verkligen att täcket är orsaken. Att tyngden får honom att sova gott och känna sig trygg i sin egen säng.

Varva ner i soffan på kvällen
Den senaste tiden har barnen ibland också haft sina tyngdtäcken i soffan på kvällen sista timmen innan läggdags. Jag brukar dimra ner ljuset och upplever att det är ett väldigt bra sätt att varva ner. 

tyngdtacke-06-jpg-jpg.jpg

Gör en burrito- mitt bästa bäddhack

I artikeln här visar jag tyngdtäcket som det är för att ni ska se hur det ser ut, men på natten föredrar jag att bädda med påslakan. Att bädda med tyngdtäcke kan vara… ja just det- tungt. Men självklart har jag ett hack för enklare bäddning. Jag kallar det för att göra en burrito av den enkla anledningen att man rullar ihop täcket som just en burrito.

Nedan förklarar jag hur du gör i sex enkla steg:

1. Vänd ditt påslakan ut och in

Lägg öppningen längst bort från dig.

2. Lägg ditt Qoali-täcke ovanpå

 

3. Rulla ihop allt som en burrito

 

4. Vräng påslakanet över täcket

Börja på ena sidan och avsluta på nästa sida. Täcket ska nu ligga som en korv i påslakanet.

5. Rulla tillbaka igen

6. Klart!

Svårare än så är det inte att bädda med ett tyngdtäcke! 

Påskrabatt

Blir du sugen på att beställa ett tyngdtäcke? Jag avslutar med att påminna om Qoalis fantastiska vårkampanj med 30% rabatt. Just nu får du YTTERLIGARE 20% rabatt om  du använder min kod MAMMASANNINGAR. Klicka här >>

k9a4674-jpg.jpg
qoali-2-jpg.jpg

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Chokladägg fyllda med chokladbollspannacotta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x