Skapat av Anna Winér @anna_winer
Vaniljhjärtan som rutor
Du behöver
- Mördeg:
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 4 msk sötning, t.ex. fibersirap eller yaconsirap
- 2 msk smält kokosolja
- 1 msk vatten
- Vaniljkräm:
- 2 dl mandelmjölk
- 1-1,5 msk potatismjöl
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 3 msk sötning, t.ex. fibersirap eller yaconsirap
- 4 tsk vegetabiliskt smör
Så gör du
8 rutor
1. Mixa samman alla ingredienser till mördegen.
2. Tryck ut hälften av degen i en smord form, som är ca 20 x 10 cm.
3. Sjud mjölk och potatismjöl till vaniljkrämen i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i vaniljpulver, sötning och smör. Låt svalna.
4. Häll fyllningen i formen och smula resterande mördeg över.
5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>