Ballerinakex som smakar vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan som ballerinakex. Krispiga och söta kex med en stor klick vaniljsås i mitten och ett lager krämig vaniljfyllning runt. Veganska, glutenfria och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

vaniljhjartan-ballerina-anna-winer-5-jpg.jpg

Vaniljhjärts-ballerina

Du behöver

  • Kex:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 msk fibersirap
  • 1 msk smält neutral kokosolja
  • ca. 0,5 msk vatten
  • Vaniljfyllning:
  • 1,25 dl cashewnötter, blötlagda
  • ca. 0,75 dl vegetabilisk mjölk
  • 2 msk smält neutral kokosolja
  • Steviadroppar med vaniljsmak eller vaniljpulver
  • Vaniljsås:
  • 1 dl mandelmjölk
  • 0,5-1 msk potatismjöl
  • 1 msk fibersirap
  • 2 tsk vegetabiliskt smör
  • Steviadroppar med vaniljsmak eller vaniljpulver

Så gör du

6 ST
Kex:
1. Mixa samman alla ingredienser till kexen. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut 12 hjärtan med hål i mitten på hälften. Grädda mitt i ugnen på 160 grader ca 12-15 minuter.

Vaniljfyllning:
2. Mixa fyllningen slätt. Häll i en spritspåse.

Vaniljsås:
3. Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills det tjocknat. Tag av från plattan och rör i sötning, smör och vaniljpulver. Låt svalna.

Montering:
4. Spritsa fyllning längs kanten på de hela kexen och lägg en klick vaniljsås i mitten. Lägg kexet med hål ovanpå.

Tips! Är Fyllningen för hård så låt den ligga en stund i rumstemperatur. Är den för lös så kyl den.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

vaniljhjartan-ballerina-anna-winer-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Vegansk, glutenfri och sockerfri kladdkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x