Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Vaniljhjärts-ballerina
Du behöver
- Kex:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk fibersirap
- 1 msk smält neutral kokosolja
- ca. 0,5 msk vatten
- Vaniljfyllning:
- 1,25 dl cashewnötter, blötlagda
- ca. 0,75 dl vegetabilisk mjölk
- 2 msk smält neutral kokosolja
- Steviadroppar med vaniljsmak eller vaniljpulver
- Vaniljsås:
- 1 dl mandelmjölk
- 0,5-1 msk potatismjöl
- 1 msk fibersirap
- 2 tsk vegetabiliskt smör
- Steviadroppar med vaniljsmak eller vaniljpulver
Så gör du
6 ST
Kex:
1. Mixa samman alla ingredienser till kexen. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut 12 hjärtan med hål i mitten på hälften. Grädda mitt i ugnen på 160 grader ca 12-15 minuter.
Vaniljfyllning:
2. Mixa fyllningen slätt. Häll i en spritspåse.
Vaniljsås:
3. Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills det tjocknat. Tag av från plattan och rör i sötning, smör och vaniljpulver. Låt svalna.
Montering:
4. Spritsa fyllning längs kanten på de hela kexen och lägg en klick vaniljsås i mitten. Lägg kexet med hål ovanpå.
Tips! Är Fyllningen för hård så låt den ligga en stund i rumstemperatur. Är den för lös så kyl den.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>