Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Kärleksmums, mockarutor, snoddas..? Dessa är i alla fall galet saftiga, mjuka och kladdiga. Veganska, glutenfria och utan tillsatt socker.
Recept
8 st
Detta behöver du
Kaka
- 1,5 dl mandelmjöl
- 4 tsk kokosmjöl
- ca. 1 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- ca. 2 krm fiberhusk
- 1 msk fibersirap
- 1 dl vatten, vegetabilisk mjölk
- 4 msk rapsolja
Glasyr
- 0,5 dl veganska grädde, gärna kokos
- 0,5-1 msk starkt kaffe
- 50 g choklad, vegansk och sockerfri
Så gör du
- Kaka:
- Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vispa sedan ihop till en slät smet. Låt smeten vila en stund om den är väldigt lös så fiberhusken hinner binda vätskan. Tillsätt mer fiberhusk om den är väldigt lös.
- Fördela smeten en form som är ca. 15×8 cm (jag använde bakbalkar). Grädda mitt i ugnen ca. 20 minuter på 175 grader. Låt svalna helt.
- Glasyr:
- Smält ihop grädden, kaffe och hackad choklad.
- Bred glasyren över kakan, toppa med kokosflingor och låt stelna.