Sök

Chokladboll + kladdkaka = ❤️

Vad blir det om man slår ihop två av världens godaste och kladdigaste kakor: chokladboll och kladdkaka? Det blir en ÄNNU godare kaka såklart. Snabba dig att säga hej till chokladbollskladdkaka- för snart är den uppäten.

Se videon nedan

Nu, mina vänner är det dags för ännu en riktigt smarrig kladdkaka, den här gången toppad med kletig chokladbollssmet. Helt enkelt en chokladbollskladdkaka!

Utan att överdriva är den sååå god... kladdig, chokladstinn och i två härliga konsistenser ❤️

Det här är den ultimata kakan för dig som: 
1) Älskar choklad
2) Älskar devisen: ju mer desto bättre
3) Hellre äter smet än kaka

 

IDÈ FRÅN SWEET AND SIMPLE
Idén till chokladbollskladdkakan har jag fått från duktiga Sabina som driver bloggen Sweet and Simple. Jag har ändrat lite i hennes recept med grunden är densamma. Förresten, älskar ni kladdkakor ska ni absolut kolla in hos Sabina. Hon är the queen of kladdkakor.

Skriv ut

Chokladbollskladdkaka

Du behöver:

  • KLADDKAKA
  • 150 gram smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • CHOKLADBOLLSSMET
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl havregryn
  • 2 msk kallt kaffe el. (vatten)
  • TOPPING
  • 1 dl pärlsocker

Så gör du:

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Smält smöret och låt det svalna (annars kan äggen koagulera).
  3. Tillsätt ägg och socker i smöret och blanda ordentligt
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet
  5. Häll smeten i en smord och bröad springform, 28 cm.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen 15–18 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en sticka.
  7. Observera att du behöver längre tid i ugnen om formen har en mindre diameter då kakan blir tjockare
  8. Låt kakan svalna helt i formen

Chokladbollslager

  1. Se till att smöret är rumsvarmt
  2. Rör ihop havregryn, kakao, socker och vaniljsocker separat
  3. Blanda ihop smör med torra ingredienser
  4. Häll i kaffet
  5. Rör ihop till en kladdig smet

Slutfix

  1. Lägg på chokladbollssmeten på den avsvalnade kladdkakan
  2. Toppa med pärlocker
  3. Tjoho dags att hugga in!

FLER HÄRLIGA KLADDKAKOR

Visst kan man inte få för många kladdkakerecept? Här är några av mina personliga favoriter.

Himmelsk Snickerskladdkaka

Rolig Ballerina-kladdkaka

Knäckig creme Brulee - kladdkaka

Ljuvlig kanelbullekladdkaka

Nutella-kladdkaka på 45 sekunder

 

 

--------------------------------------

Tipsa gärna dina vänner om den här läckra chokladbollskladdkakan. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook