Sök

Semmelkorv- årets sötaste korv

FILM + RECEPT. Enkel att fixa och godare än vad man kan tro. Här är sex anledningar till varför du ska testa semmelkorven i år. Dessutom visar vi hur du lätt förvandlar den till en "hot dog".

Se videon nedan

Först och främst. Nej, den ersätter inte en färsk hembakad, eller för den skull konditoribakad, semla. Den ersätter inte heller min ljuvliga semmelkladdkaka med extra allt. Men jag tycker definitivt att den är ett fullgott alternativ till snabbversionen med färdigköpt semmelbulle. Dessutom har den minst sex andra fördelar.

Sex skäl till att testa semmelkorven:
1. Den är enkel att äta. Perfekt på minglet, jobbfikan eller utflykten i skogen då den enkelt åtnjuts i en enhandsfattning.
2. För att inte tala om att den är enkel att fixa. 
3. Den är rolig. När du vill vara nytänkande. 
4. Den är prisvärd. Korvbrödet kostar bara cirka hälften så mycket som den färdigbakade semmelbullen (vid jämförelse på MatHem.se).
5. Har du tur så har du redan korvbröd hemma och behöver inte gå till affären
6. Äter du semla för mandelmassans skull? Då har du kommit rätt för semmelkorven innehåller mycket mandelmassa.

Tänk på 1. Skippa inte den nymalda kardemumman som ger brödet den karaktäristiska semmelsmaken.

Tänk på 2. Florsockret är också viktigt för att få sötma i anslutning till brödet.

Får det lov att vara en härlig mandelmassekorv?

SPRUTGRÄDDE ELLER INTE?
I det här fallet valde jag sprutgrädde för att jag ville testa att göra den så enkel som möjligt. Sprutgrädde är dessutom bra om du exempelvis ska avjuta din semmelkorv där du inte har tillgång till elvisp. Har du tid och resurser rekommenderar jag dig att använda vanlig vispgrädde som du vispar upp med lite vaniljsocker. Helt enkelt för att det är godast.

HETVÄGG.... ELLER HOT DOG
Slutligen vill jag betona semmelkorvens förträfflighet som hetvägg. Gillar du hetvägg är det här en het rekommendation. Värm förslagsvis en kopp med mjölk och börja doppa. 

Skriv ut

Fixasjalvs semmelkorvar

Du behöver:

  • 5 korvbröd
  • 1 tsk nymald kardemumma
  • 2 msk florsocker
  • 200 gram mandelmassa
  • 1/5 flaska/ 2 dl sprutgrädde/ vispgrädde

Så gör du:

Fem stycken

  1. Förbered mandelmassekorvarna genom att rulla fem prima korvar
  2. Lägg upp dina korvbröd
  3. Mal kardemummakärnorna
  4. Strö över kardemumman över korvbröden
  5. Pudra över florsockret över korvbröden
  6. Fyll korvbröden med manelmassekorvarna
  7. Spritsa på grädden
  8. Toppa med lite malen kardemumma
  9. Gött mos! (ja, jag är från Göteborg)

Tror du att dina vänner skulle uppskatta de här semmelkorvarna? Dela gärna artikeln genom att trycka på "dela-knappen" nedanför.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook