20 viktigaste bebisprodukterna

Här kommer en lista på de 20 mest oumbärliga bebisprodukterna enligt er. Listan baseras på över 3000 (!) tips från er, där jag har listat den mest rekommenderade.
Innehåller annonslänkar från Babyland

Allt började med att jag bad er tipsa om era bästa bebisprodukter i min Story på @mammasanningar . Min tanke var att sätta ihop den ultimata listan som jag själv saknade som nybliven mamma. 

ba-sta-bebisprodukterna-png.png

3000 tips på bebisprodukter

Aldrig hade jag väl anat att jag skulle få in över 3000 tips från er. Jag har säkert ägnat tio timmar åt att försöka sortera och få ordning på tipsen och här är resultatet- en lista med de 20 produkter som allra flest av er har rekommenderat. 

 

ska-rmavbild-2019-01-09-kl-15-03-10-png.png

Produktnamn och kategorier

Många av era tips var väldigt specifika med produktnamn och modell, medan andra var ganska luddiga. Säkert 500 av er rekommenderade exempelvis ”babynest”, men väldigt få angav något särskilt varumärke. I de fall jag inte har många rekommendationer på samma produktnamn kommer jag att hänvisa till hela kategorin.

När jag presenterade listan hade jag en rabatt på 15% till er på hela sortimentet. Den gäller inte nu, men direktlänkarna till produkterna ligger kvar.

Är ni redo? Nu kör vi!

1. Inotyol –för den röda stjärten

Den produkt som ALLRA FLEST av er har rekommenderat är Inotyol, en fet och mjukgörande salva- perfekt för röda och irriterade små blöjrumpor. Jag var helt beroende av Inotyol de första åren med Elmer och Knut. Salvan är inte bara för röda stjärtar utan skyddar också mot sveda och klåda och kan används till skrubbsås, skavsår, och irriterad hud.

Köpställe: Inotyol hittas på apotek.

 

 

 salva för den röda stjärten

Pressbild


2. Ergonomiskt bärsele –bär enkelt och bekvämt

Väldigt många av er skriver att ni inte skulle kunna leva utan era bärselen. Och ergonomiska bärselen vill ni ha. Bland era rekommendationer ligger Ergobaby 360 och Tula i topp. Ergobaby har bärselar som passar från att barnet är nyfött upp till 20 kg. De går att variera i flera bärpositioner och har smarta funktioner så som ventilation.

Köpställe: Flera olika varianter av Ergobaby finns här på Babyland >> 

bärselar

Pressbild

3. Pysventil windi –mot gaser i magen hos bebisen

Gråtande bebisar med magont är ingen rolig historia. Den här engångsventilen används för att hjälpa spädbarn med gaser i magen. Ventilen är säker att använda från nyfödd och uppåt och är ett hett tips från många av er.

Köpställe: Windi hittas på apotek.

Pressbild

 

 4. Näsfrida –råd bot på nästäppan

Täppta små näsor känner vi alla igen. Vilken tur då att Näsfrida finns. Näsfrida hjälper mot nästäppan och är perfekt för barn i åldern 0-3-år som inte kan snyta sig när de är förkylda. Använd Näsfrida genom att sätta pipen mot den näsborre som ska sugas ren och sug rent med den kraft som behövs. Och oroa dig inte: snoret kommer inte in i din mun 🙂

Köpställe: Näsfrida finns här på Babyland >> 

näsfrids mot tälta näsor

Pressbild

 

5. Bärsjal –bär bekvämt och få fria händer

Förutom bärselet är ni väldigt förtjusta i bärsjalen. Slajen går att knyta på flera olika sätt beroende på bebisens storlek och hur du vill bära. Bebisen håller sig lugn och du har händerna fria till annat. Bärsjalen underlättar även amning.

Köpställe: En av era favoriter, som många har rekommenderat, är Babylonia som finns i flera olika varianter här på Babyland >>

bärsjal

Pressbild

 

6. White noise –avslappnande ljud

Har ditt barn svårt att sova? Har du provat allt? Flera av er rekommenderar white noise (eller vitt brus som det också kallas) som är ett ihållande ljud som är avslappnande och hjälper bebisen att somna och sova gott. Ljudet kan fås både i appar och i särskilda maskiner.

En populär app som många föräldrar använder med vitt brus finns här >>
Det finns också maskiner med vitt brus. Googla för att hitta köpställe.

Själv använde jag fläkt på avstånd när barnen var små. Det är faktiskt ett toppentips. Ett monotont och dovt brus som åtminstone fick mina barn lugna.

vitt brus till sovande bebis

Pressbild

 

7. Swaddler –trygg och lugn sömn för bebisen

En annan produkt som ska främja bebisens sömn, och som flera av er har tipsat om, är sovpåsen Swaddler. Den möjliggör en ergonomisk grodposition för barnet och i benpåsen kan barnet röra sig fritt när det sover. Sovpåsen underlättar även vid blöjbyten.

Köpställe: Ergobaby Swaddler finns på Babyland här >>.

sovpåse swaddler

Pressbild

 

8. Babynest –trygg sovplats i sängen

Ett babynest, eller en sovpöl som den också kallas, gör det tryggt för bebisen att sova då kanterna ser till att barnet inte rullar iväg. Det är också skönt att veta att man själv inte rullar över bebisen på natten om man delar säng.

Babynestet finns både i större versioner som barnet kan sova if rån nyfödd och uppåt medan det även finns andra mer smidiga varianter som passar när barnet är litet och som även passar perfekt i barnvagnen.

Köpställe: Här på Babyland >> hittar du många olika versioner. 

 

babynest

Pressbild


9. Baby Brezza -helautomatisk vällingmaskin

Väldigt många av er rekommendrar Baby Brezzas Formula Pro som är en helautomatisk mjölkersättnings- och vällingmaskin. Flera dryftar sig till och med att säga att de inte hade överlevt bebisåren utan den. Ett enkelt knapptryck gör att mjölkersättningen/vällingen förbereds och mixas till perfekt mängd, temperatur och konsistens. Mjölkersättningen blir även helt klumpfri och utan luftbubblor.

Köpställe: Finns inte på Babyland.se, men Googla så hittar du köpställen.

 

vällingmaskin

Pressbild


10. Purelan –för ömma bröstvårtor

Har du ont när du ammar? Många av er nominerar Purelan som den viktigaste produkten under amningstiden. Purelan är en salva gjord på rent ullfett och som lindrar och hjälper mot ömma och/eller såriga bröstvårtor. 

Köpställe: Purelan finns på apotek.

salva till ömma bröstvårtor

Pressbild


11. Physomer nässpray –anpassad för känsliga bebisnäsor

Förutom Näsfrida (se punkt 4 ovan) är Physomer nässpray det hjälpmedel ni rekommenderar mest för förkylda bebisar. Sprayen är speciellt anpassad för nässköljning och rengöring av spädbarns känsliga näsor och rengör varsamt en täppt näsa samtidigt som den förebygger inflammationer.

Köpställe: Physomer finns på apotek.

Pressbild

 

12. Babyvakt –trygg tillvaro för dig och barnet

Vill du snabbt kunna reagera när ditt barn vaknar är babyvakten oumbärlig. Med en babyvakt märker du om barnet vaknar, gråter eller behöver dig utan att du befinner dig i samma rum. Det finns inget särskilt märke som har fått avsevärt många fler rekommendationer än något annat, men flera tipsar om Padwico (se bild nedan).

Köpställe: Här på Babyland finns flera olika versioner av babyvakt >>

 

 

Pressbild


13. Ikeas små tvättlappar, KRAMA

Jag skulle gissa på att jag fått över 300 rekommendationer om Ikeas tvättlappar i storpack. Riktigt prisvärda och perfekta för rinnande näsor, bebiskräk, kladdiga måltider, oväntat spill och gråtande mammor. En ”måste-produkt” enligt många.

Köpställe: Tvättlapparna hittar du här på IKEA >>

tvättlappar

Pressbild


14. Med Vyssan Lull tassar blir spjälsängen en vagga

Förvandla spjälsängen till en vagga och gunga barnet till sömns utan att behöva rulla in vagnen i sovrummet. Tassarna skruvas fast under en vanlig spjälsäng och förvandlar den till en rogivande vagga på bara några minuter.

Köpställe: Är slut på Babyland.se, men Googla så hittar du köpställen.

tassar till spjälsängen

Pressbild


15. Självlysande nappar –lätta att hitta

När jag frågade om drömprodukt var det många av er som önksade nappar som inte går att spotta ut. Kanske går det att ordna i framtiden, men fram tills dess får vi nöja oss med självlysande nappar som de lite äldre barnen själva kan hitta i mörkret. Just den här sorten, MAM Night Nap, var det många av er som tipsade om.

Köpställe: Du hittar den här på Babyland >>

självlysande nappar

Pressbild


16. Ikea barnstol antilop –smidig barnstol

Den här barnstolen är prisvärd, smidig, portabel och tvättas enkelt av i duschen. Helt enkelt oumbärlig enligt många. Benen kan tas av, vilket gör att du lätt kan packa ihop den och ta med på resor. Själv stoppade jag i barnen i stolen så fick de vara med och duscha med mig. Perfekt om barnen älskar vatten (och så vet man var man har dem :-)). Kanske hinner du till och med schamponera håret…

Köpställe: Barnstolen hittar du här på Ikea >>

barnstol

Pressbild

 

17. Babysitter –mysig sittplats som roar barnet

Babysittern är en klassiker som fortfarande håller måttet. Flera har rekommenderat en självgungande babysitter, men den allra mest populära verkar ändå vara Baby Björns klassiska babysitter (gärna med en träleksak). I babysittern kan bebisen gunga av egen kraft, men samtidigt sitta tryggt.

Köpställe: BabyBjörns babysitter med träleksak finns här på Babyland >>

 

babysitter

 

 

Pressbild

 

18. Bepanthen –salva för både baby och vuxen

Inte lika rekommenderad som Inityol, men de som rekommenderar den verkar lyriska. Bepanthen används också vid röda babystjärtar och verkar skyddande vid hudirritation. Den kan även användas vid självsprickor, mindre ytliga brännsår och såriga bröstvårtor.

Köpställe: Bepanthen hittas på apotek.

salva för bebis och vuxen

Pressbild

 

 

19. Xylocain –bedövande till mamman efter förlossning

Den här lokalbedövande salvan är bra till fiffi om man har ont efter förlossningen. Den är också bra mot hemorrojder och analsprickor, vilket är vanliga åkommor hos mammor.

Köpställe: Xylocain hittas här på apotek. 

bedövande salva till mamman

 

20. Våtservetter -till allt!

Barn, städning, smink… Säg det som inte kan tvättas av med en våtservett.

Köpställe: Våtservetter finns i mataffären, på apotek och här på Babyland >>

våtservetter

Pressbild 

 

 

Fler tips till mamman:

Förutom ovanstående 20 produkter fick jag in en MASSA andra bra och smarta tips. Nedanstående tips känns ändå helt rimliga 🙂

  • Städhjälp
  • Barnvakt
  • Första hjälpen och HLR
  • Choklad
  • Boken” mammaroll och snippkontroll” 
  • Amningshjälpens grupp på Facebook
  • Netflix
  • Termosmugg för varmt kaffe
  • Turas om att sova i eget rum
  • Potatismjöl till röda rumpor

————————————–

Tipsa gärna dina gravida vänner/vänner med småbarn om den här listan. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Mammasanningar på Instagram: klicka här

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Tortillabröd till tacosen på 1 ingrediens

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x