De här kolakrämiga kokostopparna som doppade i smält choklad är superenkla att göra med bara tre ingredienser och helt glutenfria! Du behöver inte ens en ugn för att fixa dem.
Se hur du gör här — steg för steg! Detaljerat recept finner du nedanför.
Kolakrämiga kokostoppar
Du behöver:
- 1 burk karamelliserad mjölk
- 3 dl kokosflingor
- 100 g mörk bakchoklad
- Ev. en nypa flingsalt
Så gör du:
- Häll den karamelliserade mjölken i en bunke
- Tillsätt kokosflinorna och rör runt tills allt är blandat
- Forma någotsådär runda kakor med händerna och placera på ett bakplåtspapper
- Smält chokladen i mikron. Kör 30-sekundersintervaller och rör om efter varje omgång tills den har smält helt
- Doppa halva kakorna i den smälta chokladen
- Strö över kokos och ev. flingsalt (personligen älskar jag kontrasten mellan sött och salt, men det är en smaksak)
- Placera svalt så att chokladen stelnar
- Dags att äta!
ANNAT GLUTENFRITT
Megastor maräng på bara 90 sekunder
Krämiga brownie cookies
————————————–
Tipsa gärna dina vänner om de här enkla och glutenfria kokostopparna. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här