Visst är det skönt att utvecklingen går framåt, men ibland vill man bara tillbaka till förr i tiden. Bekymmerslösa sommarlov där kliande myggbett och en smältande Puckstång var största problemen.
Det är när du känner så som du ska göra din egen Puckstång. Med bara två ingredienser åker du enkelt tillbaka 30 år i smakminnena.
Videon är framtagen av Newsner och används i samtycke med dem.
Året var 1983 och jag var åtta år gammal. Solen sken och vi gick till kiosken. Jag minns att jag alltid tjatade på mamma att jag ville ha en Tip Top, men att den med sina sju kronor var alldeles för dyr och att det istället alltid slutade med en Puckstång jordgubb eller en Piggelin för tre kronor.
Tack vare det är Puckstång nu detsamma som mina barndoms somrar. Och därför är jag extra glad över att ha hittat det här receptet. Att om än i minnet få drömma mig tillbaka då och då.
Bild: Glasskarta GB, 1985
Det blir en fin ”puckstångsform” när du fryser in glassen med pinnar i en avlång brödform och sedan skär upp bitarna. Smörpappret blir pricken över i:et för en gammaldags känsla.
Puckstång som förr i tiden
Du behöver:
- 600 gram vaniljglass
- 400 gram frysta ekologiska jordgubbar, lättsockrade
Så gör du:
10 puckglassar
- Tina bären och sockret i mikrovågsugn, inte helt men så att det går att mosa jordgubbarna
- Lägg jordgubbar och glassen fördelad i mindre bitar i bunken på en hushållsassistent och vispa först försiktigt och sedan kraftigt så att allt blandas
- Du kan också använda elvisp, men då behöver glassen vara lite tinad innan
- Häll ut glasssmeten i en form och stoppa i glasspinnar
- Frys i 2-3 timmar
- Slå in glassarna i smörpapper
- Mums!
- Frys in igen de ni inte äter upp 🙂
——————————————————
Har du någon vän som saknar Puckstången? Tipsa gärna! Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här