I samarbete med Panduro
När jag gjorde persiko- och hallonremmar senast hade lite puré över av båda sorterna. Eftersom jag inte tycker om att kasta mat fyllde jag fyra glassformar- och tjoffade in i frysen. Och vilken succé!
VARIERA SMAKERNA
Den här gången valde jag hallon- och persika på burk som smaksättning, men gällande val av frukt och bär är det bara din fantasi som sätter gränser. Tänk alla sorter som man kan få en krämig puré av. I de fall där basen är lite surare (hallon och kiwi) föredrar jag att tillsätta en banan för att få naturlig extra sötma.
Exempel på passande frukter/bär:
- Blåbär
- Hallon
- Jordgubbar
- Mango
- Banan
- Persika på burk i fruktjuice
- Päron på burk i fruktjuice
- Kiwi (för lika grön färg som i filmen, tillsätt lite grön karamellfärg)
- Äpplepuré (finns både ekologisk och sockerfri i välsorterade butiker)
- Eller varför inte blanda flera olika?
SÅ GÖR DU
Mixa frukt/bär till en slät puré. Släng med en banan om du vill ha lite sötma (gäller särskilt osockrade bär). Tjoffa in purén i glassformar med glasspinnar och in i frysen. Frys minst tre timmar. Ut och njut!
Nyttigt, gott och törstsläckande!
Formar och pinnar
Glassformarna och glasspinnarna är från Panduro. Du hittar ett set om fyra formar och 50 pinnar i ett paket här.
TIPS: Du kan också göra nyttiga klubbor av frukt- och bärpurén.
——————————————————-
Tror du att dina vänner skulle uppskatta de här fräscha glassarna? Använd Facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här