Enkel semla av äpple med mandelmassa, mandelsmör & vaniljgrädde

En helt ny semla är född: äppelsemlan! Kardemummakokt äpple, fylld med mandelmassa och mandelsmör, toppad med vaniljgrädde gör de här semlorna till en kombination av äppelpaj och semla. Vegansk, glutenfri och inget tillsatt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Semlan med få ingredienser och enkel tillagning

På bara några få ingredienser och i 3 steg så har du en egen äppelsemla. Både nyttig och anpassad till de flesta allergier och kosthållningar. Jag som gillar äppelpaj tycker verkligen det här är en underbar semla!

k9a5814-jpg.jpg

Äppelsemla

2 st

Du behöver

  • 2 äpple, fast sort
  • 0,5 dl citronsaft
  • 2 tsk kardemumma

Mandelmassa:

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk fibersirap
  • ca. 0,5-1 msk vatten

Tillbehör:

  • Vegansk grädde
  • Mandelsmör

Så gör du

1. Skala äpplena och sjud dem varsamt i vatten med citron och kardemumma ca 10 minuter.
2. Mixa samman alla ingredienser till mandelmassan.
3. Gröp ut äpplena när de svalnat, fyll med mandelmassa och toppa med mandelsmör och grädde!

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
3 år sedan

[…] 11. Äppelsemla – kombination av äppelpaj och semla […]

Nästa inlägg

Roliga semlor som ugglor

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x